Madrid Master: Στον “θρόνο” οι τρομεροί Ντι Νένο και Στούπατσουκ! (vid)

Ο Μαρτίν Ντι Νένο και ο Φράνκο Στούπατσουκ είναι οι νέοι “βασιλείς” της Μαδρίτης! Οι δύο Αργεντινοί επικράτησαν στον τελικό του Madrid Master με 7-5, 6-4 των Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια, κατακτώντας έτσι το δεύτερο φετινό τους τρόπαιο επιπέδου Master και συνολικά πέμπτο στη σεζόν του World Padel Tour.

Ο τελικός φάνηκε από νωρίς να κινείται προς την πλευρά του Νο2 διδύμου, καθώς ο Κοέγιο βρέθηκε σε άσχημη αγωνιστικά

ημέρα, κάτι που δεν ξεπεράστηκε σε κανένα σημείο του ματς. Με αυτόν τον τρόπο σύντομα και ο Τάπια ξέμεινε από δυνάμεις, επιτρέποντας στους Ντι Νένο και Στούπατσουκ να ελέγξουν απολύτως την κατάσταση, ειδικά στο δεύτερο σετ.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη των “Superpibes” επί των Νο1 στον κόσμο Κοέγιο και Τάπια, με την προηγούμενη να είναι στον τελικό του Valladolid Master. Από την πλευρά τους, ο Ισπανός με τον Αργεντινό έμειναν στις… επτά νίκες κόντρα στους δυναμικούς αντιπάλους τους. Επιπρόσθετα, για τους Κοέγιο και Τάπια αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος φετινός χαμένος τελικό στο σιρκουί, έχοντας άλλους δέκα κερδισμένους.

¡Dale, CAMPEÓN!

Hola, MADRID Es el5 @FrancoStupaczuk y @mdinenno #WPTMadridMaster pic.twitter.com/61GHf0NdKl

World Padel Tour (@WorldPadelTour) September 24, 2023

Στις γυναίκες, οι Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ τα κατάφεραν ξανά! Οι Νο1 στον κόσμο Ισπανίδες αποχώρησαν για τρίτη συνεχόμενη φορά από τη Μαδρίτη ως πρωταθλήτριες, νικώντας στον τελικό τις Μάρτα Ορτέγκα και Γκέμα Τριάι με 6-3, 7-6(4). Πάντως, σε αντίθεση με τον τελικό των ανδρών, εδώ η μάχη ήταν πολύ πιο οριακή.

Στο πρώτο σετ, οι Χοσεμαρία/Σάντσεθ βρήκαν το πολύτιμο μπρέικ στο 8ο γκέιμ και στη συνέχεια κατάφεραν με το δεύτερο σετ πόιντ να φτάσουν στο 6-3. Στο δεύτερο μέρος οι Ορτέγκα/Τριάι ξεκίνησαν με μπρέικ και ανέβηκαν στο 4-1, για να δουν τις αντιπάλους τους να το γυρίζουν σε 5-4 και να χάνουν και ματς πόιντ!

ES EL PUNTO DE LA FINAL.#WPTMadridMaster pic.twitter.com/gSs8urFC4z

World Padel Tour (@WorldPadelTour) September 24, 2023

Λίγο αργότερα, με το σκορ στο 6-5 υπέρ τους οι Ορτέγκα/Τριάι έχασαν τριπλό σετ πόιντ στο αντίπαλο σερβίς και εν τέλει λύγισαν στη διαδικασία του τάι-μπρέικ από τις εξαιρετικά συγκεντρωμένες Νο1 στον κόσμο Ισπανίδες.

Πλέον, Χοσεμαρία και Σάντσεθ μετρούν τον εκπληκτικό αριθμό των 11 φετινών τίτλων σε 12 τελικούς που έχουν συμμετάσχει στο WPT. Σε ατομικό επίπεδο, για τη Σάντσεθ αυτός ήταν ο 33ος τίτλος της καριέρας της, επίδοση που την φέρνει πάνω από τις δίδυμες αδερφές Μάπι και Μάγιο Αλαγέτο, που αμφότερες έχουν κατακτήσει από κοινού 32 τρόπαια.

Στον αντίποδα, για τις Ορτέγκα και Τριάι αυτή ήταν η τέταρτη συμμετοχή τους σε τελικό από τότε που σχημάτισαν την ομάδα τους, μετρώντας όμως και ισάριθμες ήττες. Μάλιστα, καμία από τις δύο δεν έχει καταφέρει ούτε στο παρελθόν με διαφορετικές παρτενέρ να στεφθεί ποτέ πρωταθλήτρια στο Madrid Master.

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην προσέλευση του κοινού η οποία ήταν εντυπωσιακή. Συνολικά πάνω από 42.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στην εμβληματική Caja Magica της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια του τουρνουά, με το Σάββατο και την Κυριακή (ημέρες ημιτελικών και τελικών) να συγκεντρώνουν αριθμούς που ξεπερνούσαν τις 11.000 εκάστη.

Επόμενος σταθμός του WPT θα είναι αυτή την εβδομάδα το German Open στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

ΤΑΜΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ / ΤΑΜΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τα highlights των δύο τελικών:

The post Madrid Master: Στον “θρόνο” οι τρομεροί Ντι Νένο και Στούπατσουκ! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Madrid Master, “θρόνο”, Ντι Νένο, Στούπατσουκ,Madrid Master, “throno”, nti neno, stoupatsouk