Madrid Open: “Επιβίωσε” και πέρασε στα προημιτελικά ο Αλκαράθ (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ έπαιξε με τη…φωτιά απέναντι στον εξαιρετικό και περσινό φιναλίστ, Γιάν Λέναρντ Στρουφ, με τον δις πρωταθλητή της Μαδρίτης να επικρατεί με 6-3, 6-7(5), 7-6(4), μετά από 2 ώρες και 55 λεπτά, παρά το γεγονός ότι στο 3ο set προηγήθηκε με 5-2, αλλά και με 40/0 στο 9ο game

Atmosphere on point @carlosalcaraz #MMOPEN https://t.co/neMb0AZd3A

pic.twitter.com/1eGjMsbXuM

Tennis TV (@TennisTV) April 30, 2024

Εκτός από την πρόκριση στα προημιτελικά του Madrid Open, ο Αλκαράθ έφτασε τις 18 νίκες μέσα στο 2024 (18-4), αλλά και στην 15η νίκη του σε 16 συνολικά παιχνίδια στο τουρνουά, σημειώνοντας την 13η συνεχόμενη, με τη μοναδική του ήττα να είναι από τον Ράφα Ναδάλ το 2021 στον 2ο γύρο. 

Ο Αλκαράθ τελείωσε το ματς με 63% περασμένα πρώτα service, κερδίζοντας μόλις το 59% των πόντων (49/83) και το 69% στο δεύτερο (33/48), κατάφερε να σβήσει τα 8/10 break-points του Στρουφ, ενώ ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 6 ευκαιρίες για break. Παράλληλα ο Νο3 του κόσμου σημείωσε 39 winners, υπέπεσε σε 33 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Γερμανός είχε 30 winners και 39 λάθη, αλλά και 32/51 πόντους πάνω στο φιλέ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να έχουν από ένα δύσκολο hold, με τον Στρουφ να σβήνει ένα break-point ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ αμέσως μετά ο Αλκαράθ χρειάστηκε να σώσει 3 break-points διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1. 

Το μοναδικό break του set ήρθε από τη ρακετα του Ισπανού, ο οποίος έκανε το 4-2 και αμέσως μετά το 5-2 για να κλείσει λίγο αργότερα το set μετά από 3 set-points (1-0).

Ο κάτοχος του τίτλου, στα τελευταία δύο τουρνουά της Μαδρίτης, ξεκίνησε ιδανικά το 2ο set παίρνοντας τα δύο πρώτα games (2-0), με τον Στρουφ όμως να απαντάει ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου με δύο mini-breaks ο Αλκαράθ προηγήθηκε με 3/1. 

Η απάντηση του Στρουφ όμως ήταν εντυπωσιακή καθώς με 5 σερί πόντους και δύο mini-breaks πήρε προβάδισμα με 6/3 για να κλείσει το set με 7/5 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Το decider set ήταν δρααματικό και ίσως το καλύτερο του τουρνουά για την ώρα, με τον Αλκαράθ να παίρνει προβάδισμα με 5-2, έχοντας βρει break στο 4ο game (3-1). Ο Στρουφ μείωσε σε 5-3 με εύκολο hold (love-game), με τον Αλκαράθ να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει τη πρόκριση. 

Μάλιστα ο Ισπανός προηγήθηκε με 40/0 έχοντας 3 match-points στη διάθεσή του, με τον Στρουφ όμως να εκμεταλλεύεται τα σερί λάθη του Ισπανού ισοφαρίζοντας σε 40/40. Ο Αλκαράθ είχε ακόμα μια ευκαιρία για να κλείσει το ματς φτάνοντας σε ένα ακόμα match-point με τον Στρουφ να το σβήνει κι αυτό και στη συνέχεια να φτάνει και σε break κάνοντας το 5-4 και στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 5-5! 

Για δεύτερο σερί set οι δύο παίκτες πήγαν σε tie-break με τον Αλκαράθ να ξεκινάει παίρνοντας τους 3 πρώτους πόντους με δύο mini-breaks κάνοντας το 3/0 κι έχοντας τις μπάλες στα χέρια για να “καθαρίσει” ουσιαστικά το ματς. 

Όμως και πάλι ο Στρουφ με 4 σερί πόντους πέρασε μπροστά με 4/3 δείχνοντας τρομερή υπομονή στα ράλι φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τον Ισπανό. Αυτός όμως ήταν και ο τελευταίος πόντος του περσινού φιναλίστ, με τον Αλκαράθ να κατακτά τους επόμενους 4 πόντους φτάνοντας στη νίκη και τη πρόκριση στα προημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ ο οποίος νωρίτερα μέσα στη ημέρα κέρδισε τον Τάλον Χρίκσπουρ με 6-2, 6-4. 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: “Επιβίωσε” και πέρασε στα προημιτελικά ο Αλκαράθ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα