Madrid Open: Στους “16” ο αλύγιστος Ναδάλ! (vids)

Έδωσε μεγάλη μάχη ο Ράφα Ναδάλ απέναντι στον Πέδρο Κατσίν, και τελικώς επικράτησε με 6-1, 6-7(5), 6-3, μετά από τρεις ώρες και 2 λεπτά αγώνα στο Manolo Santana Stadium, για να κάνει το 3/3 και να βρεθεί στους “16” του Mutua Madrid Open για 18η φορά!

Μετά τους Ντάργουιν Μπλαντς και Άλε ντε Μινόρ, ο 37χρονος Ισπανός ξεπέρασε το εμπόδιο και του Κατσίν, για να δώσει συνέχεια στην πορεία του στο 1000άρι της Μαδρίτης, το οποίο και έχει κατακτήσει 5 φορές στην φανταστική καριέρα του.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το US Open

του 2022 που πετυχαίνει τρεις διαδοχικές νίκες, και φυσικά στόχος του είναι να μην είναι αύριο Μ. Τρίτη (30/4) το τελευταίο του παιχνίδι στην αγαπημένη του Μαδρίτη, όπου και θ’ αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα.

RAFA SURVIVES @RafaelNadal fights off Cachin in a brutal 3-hour battle to reach the #MMOPEN last 16!! pic.twitter.com/qft9AsqS1E

Tennis TV (@TennisTV) April 29, 2024

Σχετικά με το παιχνίδι ο Ράφα το τελείωσε με 36 winners και χωρίς άσο, ενώ υπέπεσε σε 32 αβίαστα λάθη. Από την άλλη ο Αργεντινός μέτρησε 30 winners και τρεις άσους, όμως του κόστισαν τα 41 αβίαστα και τα 3 διπλά σφάλματα.

Παράλληλα ο Ισπανός είχε 78% σε περασμένα πρώτα service, σ’ αντίθεση με τον Κατσίν που πέρασε το 61% εξ’ αυτών, ενώ ο Ράφα είχε και καλύτερα ποσοστά σε κερδισμένους πόντους στη συγκεκριμένη στατιστική του αγώνα (64% έναντι 53% του Αργεντινού).

Αρκετά καλοί ήταν και οι δύο όσον αφορά την αξιοποίηση των BP τους στο ματς, με τον Ναδάλ να μετουσιώνει σε break τις μισές ευκαιρίες του (9/18). Ο Κατσίν είχε 4/6 κερδισμένα BP του στο ματς, ωστόσο στο decider δε μπόρεσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς του Ράφα.

Στα παιχνίδια που έγιναν παράλληλα, ο Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ πέρασε στον 4ο γύρο μετά την εγκατάλειψη του Γιάκουμπ Μενσίκ στο 2ο set (6-1, 1-0), ενώ ο Κάσπερ Ρουντ εξασφάλισε τη θέση του στη 16άδα νικώντας τον Κάμερον Νόρι με 6-2, 6-4.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Στους “16” ο αλύγιστος Ναδάλ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα