Σίνερ: “Αυτό που έχει σημασία είναι η σκληρή δουλειά”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, ο Γιάνικ Σίνερ μίλησε για τη σημασία που έχει η σκληρή δουλειά στο τένις, τα “εφόδια” που πήρε από τους γονείς του, αλλά και για την αντιπαλότητα με τον Κάρλος Αλκαράθ.

“Προέρχομαι από μια νορμάλ οικογένεια. Πιο μικρός πήγα σε μερικά τουρνουά και έχασα. Μετά πήρα τηλέφωνο τους γονείς μου να τους πω τι έγινε και μου απάντησαν: “Ναι, εντάξει, αλλά να πούμε λίγο αργότερα γιατί πρέπει να δουλέψουμε;”. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι

προφανώς τα αποτελέσματα έχουν σημασία, αλλά αυτό που προφανώς έχει τη μεγαλύτερη είναι η σκληρή δουλειά και να την κάνεις με χαμόγελο. Οι γονείς μου πάντα ερχόντουσαν σπίτι και χαμογελούσαν.”, είπε ο Νο2 του κόσμου.

“Αυτό ουσιαστικά μου έδωσαν οι γονείς μου. Πραγματικά θετική νοοτροπία, να δουλεύω σκληρά και να προσπαθώ συνέχεια.”

“Όταν ήμουν 12-13 αγωνίστηκα στην πρώτη μου κατάβαση στο αλπικό σκι. Έπρεπε να κάνω άλματα 30 ή 40 μέτρων κι όταν είσαι παιδί αυτά τα ύψη είναι τρομακτικά. Τότε σκέφτηκα ότι ίσως φοβόμουν για να συνεχίσω το σκι κι έτσι επέλεξα το τένις, γιατί για μένα ήταν ένα υγιές άθλημα.”

“Αυτή την εποχή είμαι περισσότερο στο γυμναστήριο παρά στο court. Κάθε σώμα ειναι διαφορετικό, εγώ για παράδειγμα πρέπει να είμαι δυνατός και σταθερός. Και νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους της ανόδου μου το τελευταίο διάστημα, γιατί σωματικά έχω μεγαλώσει. Όταν ήμουν 20 είχα ακόμα σώμα ενός 20χρονου και αυτό πρέπει να το αποδεχθείς.”

Όσο για τον μεγάλο του αντίπαλο τον Κάρλο Αλκαράθ, ο Σίνερ είπε: “Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι κάποιος νέος πετυχαίνει κάτι σπουδαίο. Νομίζω ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο το άθλημα. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις εντός κι εκτός court. Δίνουμε ό,τι έχουμε και προσπαθούμε να δώσουμε χαρά στον κόσμου, ίσως περισσότερο εκείνος που έχει και τα πιο θεαματικά χτυπήματα που τα απολαμβάνω όταν τον βλέπω να αγωνίζεται.”

Ο Γιάνικ Σίνερ θα αγωνιστεί το βράδυ της Δευτέρας (21:00 GR) κόντρα στον Πάβελ Κοτόφ με στόχο την πρόκριση στους “16” του Madrid Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Σίνερ: “Αυτό που έχει σημασία είναι η σκληρή δουλειά” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σίνερ, “Αυτό,siner, “afto