Madrid Open: Η Χαντάντ Μάια σταμάτησε τη Σάκκαρη (vids)

Η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια επικράτησε ξανά της Μαρίας Σάκκαρη, με την Βραζιλιάνα να επικρατεί με 6-4, 6-4 μετά από μια ώρα και 50 λεπτά εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά της Μαδρίτη, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο απέναντι στην Ελληνίδα τενίστρια (4-0).

@WTA | #MMOPEN pic.twitter.com/b2qmsRpAOE

— #MMOPEN (@MutuaMadridOpen) April 29, 2024

Ένα παιχνίδι με δύο sets…copy-paste, καθώς και στα δύο η Μάια χρειάστηκε να σερβίρει δύο φορές για να κατακτήσει,

βρίσκοντας από δύο breaks σε κάθε σκέλος του αγώνα, απέναντι στη Σάκκαρη που δεν κατάφερε να αποφύγει τα πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ οι κερδισμένοι πόντοι πίσω από το πρώτο service δεν πέρασαν ποτέ το 70% έχοντας 58% στο 1ο set και 67% στο 2ο. 

Από τη μεριά της η Μαία έκλεισε το ματς 3 άσους (6 διπλά λάθη), πέρασε το 71% πρώτα service, κερδίζοντας το 70% των πόντων (32/46) και το 37% στο δεύτερο (7/19), έσβησε τα 4/6 break-points της Σάκκαρη, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 9 ευκαιρίες για break. 

Η Νο14 του κόσμου, βρήκε γρήγορα break στο 1ο set, το οποίο εξαργύρωσε στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, με τη Σάκκαρη να μειώνει σε 3-2 σβήνοντας διπλό break-point. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Μάια, το έκανε λίγο αργότερα με τη Σάκκαρη μάλιστα να έχει διπλό game-point (40/15), η Βραζιλιάνα έφτασε στο break και στο 5-2.

 Η Σάκκαρη ωστόσο αντέδρασε άμεσα, παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο breaks, μειώνοντας σε 5-3 και αμέσως μετά σε 5-4, ενώ στο 10ο game είχει δύο ευκαιρίες για break με την Μάια ωστόσο να τις σβήνει και τις δύο φτάνοντας στο hold και στο 1-0. 

Ακριβώς το ίδιο σενάριο είχαμε και στο 2ο σκέλος του αγώνα, με την Μάια να βρίσκει break  νωρίς (2-1) και να παίρνει προβάδισμα με 3-1, ενώ στη συνέχεια με νέο break μετά από το διπλό λάθος στο τέλος της Σάκκαρη έκανε το 5-2 παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς.

Ωστόσο, όπως και στο 1ο set έτσι και στο 2ο η Σάκκαρη δεν άφησε την Βραζιλιάνα να σφραγίσει την πρόκριση μειώνοντας σε 5-3 και στη συνέχεια σε 5-4 με την Μαία όμως και πάλι να κλείνει το set στη δεύτερη προσπάθεια και παράλληλα να παίρνει και τη πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ίγκα Σφιόντεκ και Σάρα Σορίβες Τόρμο. 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Η Χαντάντ Μάια σταμάτησε τη Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα