Δαϊλάκης στο Onsports: «Εκφράζονται κοινωνικά στα γήπεδα»

Ο πρώην βουλευτής Δράμας, Σταύρος Δαϊλάκης, μίλησε στο Onsports για τις αντιδράσεις των φιλάθλων μέσω πανό και συνθημάτων στα γήπεδα, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο είναι το πλέον λαοφιλές άθλημα και προσφέρεται για κοινωνική έκφραση.

«Η κατάσταση στη χώρα μας προήλθε από μια λογική διαφορετική από αυτή του ποδοσφαίρου», είπε αρχικά ο κ. Δαϊλάκης και στη συνέχεια επισήμανε: «Στο ποδόσφαιρο πρέπει να παλέψεις, να ιδρώσεις, να δουλέψεις για να καταφέρεις κάτι. Εμείς εδώ για χρόνια, μάθαμε να μην

ιδρώνουμε για κάτι δυστυχώς. Ακόμα και στα χωράφια μας δούλεψαν ξένοι κι εμείς δεν ιδρώσαμε. Έτσι, φτάσαμε στο σήμερα».

«Με αυτά που έγιναν στα γήπεδα, είδαμε να υπάρχουν διακοπές των αγώνων κάτι που δεν είναι καλό για τους αθλητές. Δεν σεβόμαστε έτσι τον κόπο που κάνουν, την προσπάθειά τους και τη δουλειά τους γιατί είναι επαγγελματίες», σχολίασε ακολούθως ο Σταύρος Δαϊλάκης που τόνισε ακόμα ότι η αλληλεγγύη που προάγεται μέσα από το ποδόσφαιρο εμπνέει τον κόσμο να συστρατευτεί στα γήπεδα.

«Το ποδόσφαιρο είναι κατεξοχήν κοινωνικό άθλημα και προάγει την ενότητα και την αλληλεγγύη. Είναι ομαδικό άθλημα. Βλέπουμε πολλές φορές έναν παίκτη μπροστά σε άδεια εστία να δίνει την μπάλα στο συμπαίκτη του γιατί έχουν μεταξύ τους αλληλεγγύη. Έτσι γίνεται τώρα και με τους φιλάθλους που πάνε στα γήπεδα», τόνισε ο κ. Δαϊλάκης.

Τέλος, ανέφερε: «Μιλάμε λοιπόν για το πλέον λαοφιλές σπορ στον πλανήτη και για μένα είναι απόλυτα φυσιολογικό ο κόσμος να βρίσκει διέξοδο στα γήπεδα και να εκφράζει τις κοινωνικές του αντιρρήσεις και θέσεις μέσα από την κερκίδα. Όταν αυτό συμβαίνει σε υγιή πλαίσια και χωρίς βία, είναι απολύτως αποδεκτό και φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η χώρα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα