Δημόσιοι υπάλληλοι πολλών εκατομμυρίων

14:02 10/3/2012 - Πηγή: AEK365

Έγγραφο το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα protothema.gr αποκαλύπτει πως 13 δημόσιοι υπάλληλοι έκρυβαν στις καταθέσεις τους πάνω από 25 εκ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν έπειτα από έρευνα των αντρών του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στους λογαριασμούς των συγκεκριμένων δημόσιων υπαλλήλων.
Ανάμεσα στους 13 είναι και ένας υπάλληλος υπουργείου ο οποίος, σύμφωνα με τοπ

έγγραφο, έχει "αδικαιολόγητες καταθέσεις" ύψους 8.9 εκ. ευρώ ενώ μια δικαστική υπάλληλος έχει στο τραπεζικό της λογαριασμό 7.9 εκ. ευρώ που δεν έχει δικαιολογήσει την προέλευση τους.
Πολυεκατομμυριούχος φαίνεται ότι έχει γίνει πρώην δασάρχης σε νησί του Σαρωνικού, ο οποίος σύμφωνα με το έγγραφο «το συνολικό ποσό αδικαιολόγητων καταθέσεων, που προσδιορίστηκε από τον έλεγχο στην περίπτωση αυτή ανήλθε στο ποσό των 1.014.701,4 ευρώ από σύνολο καταθέσεων 4.109.449,8 ευρώ». Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι αν και εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την δικαιοσύνη, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο τον απάλλαξε για το συγκεκριμένο αδίκημα για να τον απολύσει πρόσφατα λόγω καταδίκης επειδή έδωσε άδεια τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε δασική περιοχή και σε αρχαιολογικό χώρο! Επιπροσθέτως, σε δεύτερο πρώην προϊστάμενο δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού εντοπίστηκαν 88.200 ευρώ τα οποία χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητα.
Το έγγραφο του υπουργείου κατατέθηκε στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ Μανώλη Μπεντενιώτη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι "το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και η ηθική και κοινωνική" και συμπληρώνει ότι "η διαφθορά αγγίζει το 10% του ΑΕΠ ενώ η παραοικονομία που αθροίζεται με την διαφθορά φθάνει το 35% του ΑΕΠ" ενώ ζητά να δρομολογηθούν "οι νόμιμες διαδικασίες πλειστηριασμών και κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας ώστε να επανέλθουν στα ταμεία του δημοσίου τα αδικαιολογήτως και παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα". Πάντως, όπως προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου, το σύνολο σχεδόν των 13 υπαλλήλων εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να απολαμβάνουν τα όσα αδικαιολογήτως απέκτησαν. Οι μόνες ποινές που έως σήμερα έχουν ασκηθεί είναι οι πειθαρχικές ενώ εξακολουθούν να εκκρεμούν οι τυχόν ποινικές διώξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα