Παρουσία στη Σαγκάη

18:04 3/12/2012 - Πηγή: AEK365

Γιορτάστηκε για 17η χρονιά ο Διεθνής Μαραθώνιος Σαγκάης με την συμμετοχή δεκάδων ελλήνων και Κινέζων φίλων της Ελλάδας ως δρομείς με ελληνικά χρώματα που πέρασαν χθες πρωί της Κυριακής (2 Δεκεμβρίου) από την αφετηρία του αγωνίσματος στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Η παρουσία των Ελλήνων ερασιτεχνών δρομέων με ελληνικές σημαίες και αθλητική περιβολή στα χρώματα της Ελλάδας,

όπως κάθε χρόνο, είναι συμβολική, με την συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο Υγείας των 4,5 χμ.

Έδωσαν έτσι το «παρών» ενώπιων πολλών Κινέζων και ξένων επισήμων, μεταξύ των οποίων ο Duan Shijie, αναπληρωτής γ. γ. της Κεντρικής Διοίκησης Αθλητισμού της Κίνας, η αντιδήμαρχος για θέματα αθλητισμού κα Zhao Wen, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Σαγκάη Δρ. Ευγένιος Δημήτριος Καλπύρης.

Στον δημοφιλή Μαραθώνιο παραβρέθηκαν επίσης, ο Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Περικλής Μπάκας και ο Συντονιστής του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας Μάκης Ασημακόπουλος.

Πριν την διεξαγωγή του Μαραθωνίου, από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου μέχρι το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στον χώρο της ΕΧΡΟ-προβολής του Μαραθωνίου Σαγκάης στο κύριο στάδιο της πόλης, παρουσιάστηκε το Περίπτερο του ΣΕΓΑΣ-Κλασσικού Μαραθωνίου Αθήνας στο οποίο προβάλλονται επίσης logos του ΕΟΤ και τουριστικό οπτικοακουστικό υλικό για την τουριστική Ελλάδα.

Όπως κάθε χρόνο, πολλοί Κινέζοι και ξένοι λάτρεις του Μαραθωνίου Δρόμου έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και εξέφρασαν την έντονη επιθυμία τους να συμμετάσχουν στον Κλασσικό Μαραθώνιο στην γενέτειρα του αγωνίσματος Αθήνα.

Στην διεθνή σημασία του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου της Σαγκάης αναφέρθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ προβάλλοντας την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας και απήχησης που έχει χάρη στην αθρόα προσέλευση Κινέζων και ξένων αθλητών (φέτος 30.000 δρομείς από 76 χώρες).

Πολλά ΜΜΕ επισημαίνουν την υπογραφή «επιστολών συνεργασίας» με σημαντικούς διεθνείς Μαραθωνίους. Πέρυσι, οι οργανωτικές αρχές του Διεθνούς Μαραθωνίου Σαγκάης υπέγραψαν σχετική Επιστολή Συνεργασίας με εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ.

"Ψυχή" της προσπάθειας οργάνωσης της ελληνικής παρουσίας στο φετινό Μαραθώνιο Σαγκάης και στην παρουσίαση του Ελληνικού περίπτερου στην «2012 SHANGHAI INTERNATIONAL MARATHON EXPO», όπως και κάθε χρόνο, είναι ο μόνιμος κάτοικος Σαγκάης Δημήτρης Κυριακίδης (γιός του θρυλικού μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη).

Keywords
Τυχαία Θέματα