«Χ»αρίστηκε η Ρεάλ

18:54 11/5/2013 - Πηγή: AEK365

LA LIGA- 35η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΣΠΑΝΙΟΛ- ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 1-1
Γήπεδο: Κορνεγιά Ελ Πρατς

Με πολλές αλλαγές και το μυαλό στις διακοπές η Ρεάλ έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Εσπανιόλ.

Στο 8' και στο 9' τα σου των Νάτσο και Μοράτα έφυγαν λίγο άουτ, ενώ στο 20' ο Νάτσο έκοψε σωτήρια τον Στουάνι. Στο 22ο λεπτό η Εσπανιόλ άνοιξε το σκορ, καθώς μετά από κόρνερ, ο Γκαρσία γύρισε την μπάλα στον Στουάνι που από κοντά νίκησε τον Λόπεθ. Στο 28' ακυρώθηκε νέο γκολ της Εσπανιόλ, ενώ στο 49' ο Νάτσο έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Γκαρσία.

Η Ρεάλ μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 58' ο Αλόνσο έκανε τη σέντρα με τον Ιγκουαΐν να φέρνει το ματς στα ίσα με κεφαλιά. Στο 86ο λεπτό το σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο σταμάτησε στο δοκάρι του Κασίγια, ενώ στο 90+1' αποβλήθηκε ο Βίκτορ Σάντες

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Κασίγια, Μορένο, Καπντεβίλα, Κολότο, Λόπες, Σάντσες, Φορλίν, Βακασό, Βερδού (83' Σιμάο), Στουάνι, Γκαρσία.

ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Αλμπιόλ, Βαράν (18' Αλόνσο), Καρβάλιο, Νάτσο, Εσιέν, Μόντριτς, Κακά (56' Ρονάλντο), Ντι Μαρία, Μοράτα (46' Μπενζεμά), Ιγκουαΐν.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ- ΧΕΤΑΦΕ: 1-0
Γήπεδο: Ρέινο ντε Ναβάρα

Τεράστια νίκης πέτυχε η Οσασούνα με 1-0 κόντρα στην Χετάφε

Στο 22ο λεπτό ο Ντε Λας Κουέβας έκανε το σουτ, με τον Μογιά να πέφτει και να διώχνει, ενώ στο 23' ο Νίνο κατάφερε να αστοχήσει εξ επαφής. Στο 27' ο Αρμεντέρος δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση, όπως και ο Βαλέρα στο 39'.

Στο 59ο λεπτό ο Σόλα αστόχησε από καλή θέση, αλλά στο 74' ο Αρίμπας με κεφαλιά μετά από κόρνερ έδωσε τη νίκη στην Οσασούνα.

ΟΣΑΣΟΥΝΑ: Φερνάντεθ, Νταμιά, Ρουμπέν (64' Όιερ), Αρίμπας, Μπερτράν, Πουνιάλ, Σίλβα, Αρμεντέρος, Νίνο (74' Γιορέντε), Ντε Λας Κουέβας (87' Μασούντ), Σόλα.

ΧΕΤΑΦΕ: Μογιά, Βαλέρα, Ράφα, Φερνάντεθ, Μανέ, Λασέν (80' Άλβαρο Βάσκεθ), Μπόρχα (46' Μίτσελ), Μπαράδα, Λεόν, Γκαβιλάν (68' Κολουνγκά), Λαφίτα.

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ- ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: 1-0
Γήπεδο: Χοσέ Θορίγια

Την ήτα με 1-0 υπέστη η Λα Κορούνια από τη Βαγιαδολίδ και πλέον η παραμονή έγινε εξαιρετικά δύσκολη.

Το ματς δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά και το πρώτο καλό σουτ ήρθε στο 25', με τον Όσκαρ να αστοχεί από καλή θέση, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρξε άλλη καλή φάση στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η Βαγιαδολίδ μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 49ο λεπτό. Σκόρερ ο Χάβι Γκέρα με εξαιρετικό τακουνάκι μετά από κόρνερ. Στο 79' ο Πίτσι αστόχησε από καλή θέση,

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Χάιμε, Μπαλενθιάγα, Βαλιέντε, Ρουεδα, Ρουκάβινα, Ρούμπιο (59' Σάστρε), Πέρες, Όσκαρ (8' Μπαράχα), Λάρσον (75' Μπουένο), Έμπερτ, Γκέρα.

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Αρανθούμπια, Πάμπλο (88' Σάντος), Ζε Κάστρο, Αϊτάμι, Σίλβιο, Ντομίνγκες (85' Βάσκεθ), Μπεργκαντίνιος (67' Ολιβέιρα), Γκάμα, Πίτσι, Βαλερόν, Ρίκι.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ- ΜΑΓΙΟΡΚΑ: 2-1
Γήπεδο: Σαν Μαμέθ

Ακόμη ένα βήμα προς τον υποβιβασμό έκανε η Μαγιόρκα που έχασε με 2-1 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο στη Βασκονία και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας. Τέλος εποχής για μια ομάδα που μετρά 16 συνεχόμενες συμμετοχές στην Πριμέρα.

Η Μπιλμπάο μπήκε δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ μόλις στο 8ο λεπτό. Ο Τισόνε έκανε λάθος, ο Αουρτενέτσε έβγαλε τη σέντρα και ο Αντουρίθ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 11' το σουτ του Βίκτορ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 25' ο Φοντάς ακούμπησε με το χέρι την μπάλα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι και τν απέβαλε με 2η κίτρινη. Ωστόσο ο Αντουρίθ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αουάτ από τα 11 μέτρα κι έτσι έμεινε το 1-0. Στο 31' ο Ιραϊθόθ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Βίκτορ ενώ στο 38' το σουτ του Μουνιαΐν κόντραρε σε σώματα.

Στο 50ο λεπτό ο Χέμεντ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ιραϊθόθ, ενώ στο 62' το πλασέ του Γιορέντε δεν βρήκε στόχο. Τρία λεπτά μετά ο Ιραϊθόθ είπε όχι σε προσπάθεια του Ντος Σάντος, ενώ στο 67' η κεφαλιά του Γιορέντε πέρασε μόλις άουτ. στο 70' ο Αουάτ απέκρουσε το σουτ του Σουσαέτα, όπως έκανε και ο Ιραϊθόθ δύο λεπτά μετά σε σουτ του Τισόνε, ενώ στο 77' ο Νσούε αστόχησε από καλή θέση. Τελικά στο 79' η Μπιλμπάο έφτασε και σε 2ο γκολ, καθώς ο Σουσαέτα έκανε το γύρισμα, και μετά από αμέλεια του Αουάτ, ο Γιορέντε σκόραρε με σουτ στην κίνηση από κοντά. η Μαγιόρκα αντέδρασε και μείωσε στο 81' με όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ντος Σάντος, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ντος Σάντος παραλίγο να πετύχει και το 2-2. Στο 90+2' η Μαγιόρκα έμεινε με 9 παίκτες καθώς είδε την κόκκινη κάρτα και ο Σίσμο Ναβάρο.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε, Εκίθα, Σαν Χοσέ (46' Ιτουράσπε), Ιραόλα, Γουρπέγι, Αντέρ, Μουνιαΐν (71' Ιμπάι Γκόμεθ), Ντε Μάρος, Σουσαέτα, Αντουρίθ (55' Γιορέντε).

ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Αουάτ, Χάρον, Ζερομέλ, Φοντάς, Ναβάρο, Πίνα, Μαρτί (68' Νσούε), Τισόνε, Χέμεντ, Βίκτορ (56' Αριθμέντι), Ζιοβάνι Ντος Σάντος.

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα