Α. Κυπριανού: «Υποχρέωση του κράτους να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη»

13:13 16/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Είναι υποχρέωση του κράτους και της πολιτείας γενικότερα να στηρίξει όσους συνανθρώπους μας αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της κρίσης, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, λέγοντας παράλληλα ότι με πολιτικές λιτότητας αυτά τα ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται.

Ο κ. Κυπριανού επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΕΟ όπου στεγάζεται το “Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης” και συνομίλησε με τους εθελοντές που ετοίμασαν πακέτα

με είδη πρώτης ανάγκης για να δοθούν σε οικογένειες ενόψει Πάσχα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχάρη τους εθελοντές του Δικτύου αλλά και όλους τους εθελοντές που προσφέρουν στους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη, σημειώνοντας ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση και τα πολλά κοινωνικά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, έχουν αναδείξει για ακόμη μια φορά τα αισθήματα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τον κυπριακό λαό.

“Ξεκαθαρίζω ότι αυτή η πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται από πάρα πολλούς, παρά το ότι είναι θετική, δεν είναι αρκετή, είναι υποχρέωση της πολιτείας, του κράτους να στηρίξει τους συμπατριώτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας και ανέχειας, έλλειψης ακόμη και βασικών ειδών διατροφής και να πω ότι ακολουθώντας τυφλά τις προσταγές του μνημονίου, δηλαδή μια πολιτική που χαρακτηρίζεται έντονα από τη λιτότητα δεν συμβάλλουμε στο να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, στο να περιοριστούν και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στους συμπατριώτες μας -με δικές τους δυνάμεις -να ξεπεράσουν αυτά τα προβλήματα”, σημείωσε.

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι είναι γι` αυτό το λόγο που το ΑΚΕΛ διαφωνεί με τις πολιτικές λιτότητας, περικοπών μισθών και ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθούνται από τα μνημόνια, “με τις προσταγές της Τρόικας και των κυρίαρχων κύκλων στην ΕΕ”.

Υπενθύμισε ότι το κόμμα του έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών όπως είναι η στήριξη της κύριας κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης, η πρωτοβουλία για μείωση ενοικίων, για μείωση επιτοκίων και οι οποίες “δυστυχώς συνάντησαν την έντονη αντίδραση και αντίσταση από την πλευρά της κυβέρνησης”.

“Θεωρούμε ότι θα πρέπει να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια και ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η προσέγγιση να γίνει πλειοψηφική, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε τις απαραίτητες πιέσεις πάνω στην κυβέρνηση για να διαφοροποιήσει τις πολιτικές τις προσεγγίσεις γύρω από αυτά τα ζητήματα”, είπε.

Εκ μέρους του “Δικτύου Αλληλεγγύης”, ο Μάκης Συμεού ανέφερε ότι η βασική δραστηριότητα του δικτύου είναι τα προγράμματα τα οποία υποστηρίζει, λέγοντας ότι ολόχρονα λειτουργούν οκτώ προγράμματα, όπως εκπαιδευτική αρωγή, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική στήριξη, συμβουλές για χρηματοπιστωτικά , νομική αρωγή κα.

Ο κ. Συμεού είπε ότι το Δίκτυο επιθυμεί από τη μια να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν σε αυτό το δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο και από την άλλη να βοηθήσει όλους αυτούς που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα τώρα το Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα