Για προσπάθεια μεταμφίεσης της καταστροφικής πενταετίας ΑΚΕΛ, κάνει λόγο ο Τ. Μητσόπουλος

17:06 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να κρύψει πίσω από το Σταύρο Μαλά τα αποτελέσματα της πιο καταστροφικής πενταετίας που γνώρισε ο τόπος, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος, προσθέτοντας ότι οι μεταμφιέσεις παραπλανούν μόνο όσους συνειδητά θέλουν να παραπλανηθούν.

Σε δηλώσεις του στο επιτελείο Αναστασιάδη

σήμερα, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι «ο Γενικός Γραμματέας και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, προσπαθούν να απαλλάξουν τον Σταύρο Μαλά από τα ασήκωτα βαρίδια της διακυβέρνησης Χριστόφια – ΑΚΕΛ». Ισχυρίζονται, πρόσθεσε, «ότι είναι ανεξάρτητος και άσχετος με τις ευθύνες της τελευταίας πενταετίας, που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή».

Οφείλουμε, ωστόσο, να υποδείξουμε, είπε, «ότι, ο κ. Μαλάς αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο υπηρέτησε ως Υπουργός για 18 μήνες», προσθέτοντας ότι «συμμετείχε στο Υπουργικό εκείνο Συμβούλιο που προσκάλεσε την τρόικα στην Κύπρο και που στη συνέχεια διαπραγματεύθηκε μαζί της ανεπιτυχώς το μνημόνιο με όλες τις οδυνηρές και δυσβάσταχτες συνέπειες που βιώνουν σήμερα οι πολίτες». Ο κ. Μαλάς, ανέφερε ο κ. Μητσόπουλος, «συμμετείχε στο ίδιο εκείνο Υπουργικό Συμβούλιο που για να αποφύγει την κατακραυγή των πολιτών, συγκλήθηκε άρον – άρον και βραδιάτικα, στην οικία Χριστόφια και όχι στο προεδρικό, προκειμένου να εξουδετερωθεί το πόρισμα Πολυβίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί».

«Δεν αδικούμε την ηγεσία του ΑΚΕΛ που απέσυρε τον κ. Χριστόφια και προσπαθεί να κρύψει πίσω από τον κ. Μαλά τα αποτελέσματα της πιο καταστροφικής πενταετίας που γνώρισε ο τόπος», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτές οι μεταμφιέσεις, όμως, παραπλανούν μόνον όσους συνειδητά θέλουν να παραπλανηθούν». Τα δεινά, ανέφερε, «που προκάλεσαν οι αποτυχημένες πολιτικές του ΑΚΕΛ είναι δυστυχώς τόσο οδυνηρά για την κοινωνία, που καμία απολύτως μεταμφίεση δεν μπορεί να τα συγκαλύψει».

Την Κυριακή, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κ. Αναστασιάδη, «ενώνουμε όλες τις δυνάμεις, που απορρίπτουν την πολιτική Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Δίνουμε προοπτική στην πατρίδα μας κι ελπίδα στους πολίτες».

Κληθείς να σχολιάσει τη στήριξη που πρόσφερε χθες το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στην υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε ότι «δεν έχω να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο, είναι θέμα που αφορά πρωτίστως την ΕΔΕΚ, η οποία συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και αντιλαμβάνομαι ότι εκ μέρους της ΕΔΕΚ υπήρξε μια αντίδραση, λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόμμα αυτό δεν ρωτήθηκε πριν υπάρξει επίσημη στήριξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα