Η ΚΕ του ΑΚΕΛ δηλώνει πως δεν θα συναινέσει σε καταστροφικά για τον κυπριακό λαό μέτρα

19:36 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ δηλώνει πως δεν πρόκειται να συναινέσει να βρεθεί η Κύπρος στον καταστροφικό δρόμο, που βρέθηκαν άλλοι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου και ως κόμμα δεσμεύεται να παραμείνει συνεπής και μαχητικός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του κυπριακού λαού.

“Προειδοποιούμε, όμως”, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ,

που συνήλθε σήμερα το απόγευμα με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση στο νησί, “ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα που θα καταδικάζουν σε ανέχεια και αδιέξοδα το σύνολο του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη νέα γενιά, ή τους συνταξιούχους”.

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ δηλώνει και τώρα την ετοιμότητά της να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνησή του, αν ο κ. Αναστασιάδης φανεί συνεπής με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις”.

“Κατά τη σημερινή συνεδρία της”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “η Ολομέλεια της ΚΕ ασχολήθηκε με τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της οικονομίας και πιο συγκεκριμένα τις εξελίξεις αναφορικά με την συνομολόγηση δανειακής σύμβασης με την Τρόικα”.

Στη συνεδρία, όπου παρέστη και ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ενημέρωσε το σώμα για την πρόσφατη συνάντηση των ηγετών των κομμάτων στο Προεδρικό.

“Ως ΑΚΕΛ”, δηλώνει η ΚΕ, “έχουμε πλήρη αντίληψη της δύσκολης κατάστασης και των κρίσιμων στιγμών που διέρχεται η κυπριακή οικονομία και εν γένει η χώρα μας”.

“Με ιδιαίτερη ανησυχία αλλά και αισθήματα αγανάκτησης”, προστίθεται στην ανακοίνωση, “παρακολουθούμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες την Τρόικα και ορισμένα κράτη – μέλη της ΕΕ να προβάλλουν συνεχώς και νέες απαράδεχτες απαιτήσεις νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα, απαιτήσεις οι οποίες κάθε άλλο παρά κινούνται στην κατεύθυνση της διακηρυγμένης αρχής της αλληλεγγύης”.

“Αντίθετα, πρόκειται για μέτρα που, αν επιβληθούν, όχι μόνον δεν θα επιλύσουν τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, αλλά θα οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία και σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζομένους, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και γενικότερα την οικονομία”, δηλώνει η Κεντρική Επιτροπή.

“Ως ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνουμε τη ριζική διαφωνία μας για ιδιωτικοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής, δημόσιων οργανισμών κοινής ωφελείας, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί είναι οικονομικά εύρωστοι και κερδοφόροι”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ θεωρεί πως “οι οργανισμοί κοινής ωφελείας συνιστούν περιουσία του λαού, επιτελούν κοινωνικό έργο και ορισμένοι μάλιστα έχουν άμεση σχέση με θέματα εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας”.

“Εκφράζουμε, επίσης”, δηλώνει η ΚΕ, “την έντονη αντίθεση μας σε πρόνοιες που θα κατεδαφίζουν τα επιτεύγματα και τα κεκτημένα του κυπριακού λαού στην Παιδεία, στην Υγεία και στο κράτος πρόνοιας” και “το ίδιο έντονα τασσόμαστε ενάντια στη δέσμευση των Συνταξιοδοτικών Ταμείων που ανήκουν σε εργαζομένους”.

“Το κόμμα μας”, συνεχίζει η ΚΕ του ΑΚΕΛ, “έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των αναγκών της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε από την πρώτη στιγμή πως θα στηρίξει τις προσπάθειες να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα”, όμως, “δυστυχώς, ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε τη μοναχική και όχι τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών προκλήσεων για την πατρίδα μας, αποφεύγοντας τη διαβούλευση και την εμπλοκή του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων και απορρίπτοντας το χέρι βοήθειας που τείναμε”.

“Κατά συνέπεια”, όπως αναφέρει η ΚΕ του ΑΚΕΛ, “ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε συνειδητά να αναλάβει ακεραία την ευθύνη, για την όποια κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα