Κόντρα ΛΑΟΣ-Γεωργιάδη για τη βουλευτική έδρα

18:27 13/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κόντρα ανάμεσα στον ΛΑΟΣ και τον Άδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε τη Δευτέρα με φόντο τη βουλευτική έδρα του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή.

Ο ΛΑΟΣ ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να παραδώσει την βουλευτική του έδρα, μία ημέρα τη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα του. Αναμένεται ο λόγος του να γίνει πράξη».

Από τη μεριά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, δήλωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδώσει την έδρα του, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα κρατήσει την έδρα του βουλευτή έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ για τα κρουαζιερόπλοια.

«Αποφάσεις για την έδρα μου θα πάρω, εφόσον ψηφισθεί το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ. Μετά την ολοκλήρωση και ψήφιση του νομοσχεδίου, θα έρθω σε επαφή με τον κ. Καρατζαφέρη για να του δώσω την έδρα πίσω, εάν μου το ζητήσει», τόνισε σχετικά, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τον Γ. Καρατζαφέρη και τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που του έδωσαν να υπηρετήσει την κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις του ο ΛΑΟΣ, απάντησε πως: «ο κ. Αδ. Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παράδοση της βουλευτικής έδρας δεν επηρεάζει, κατά κανένα τρόπο, τη δραστηριότητά του ως Υπουργού. Δεν περιμέναμε υπεκφυγές που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τη διαγραφή του από το ΛΑΟΣ, δήλωσε πως «σε προσωπικό επίπεδο έχει στενοχωρήσει τον Γιώργο Καρατζαφέρη που εκτιμώ και νιώθω πολύ κοντά μου, καθώς υπήρξε και ο μέντορας μου στην πολιτική». Πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έπρεπε να τον διαγράψει αν θέλει να είναι πιστός στο κόμμα του, αλλά και ότι ο ίδιος έπρεπε να ψηφίσει το νέο μνημόνιο αν θέλει να είναι συνεπής στα λεγόμενά του.

«Με την ψήφιση του μνημονίου δεν ξεπεράσαμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, δημιουργήσαμε όμως μια εν δυνάμει κατάσταση ώστε αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα να αποφύγουμε τον κίνδυνο», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα