Με μάρτυρα υπεράσπισης συνεχίστηκε η δίκη για το φόνο Α. Χατζηκωστή

17:35 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με αναπαράσταση της διαδρομής που ακολούθησε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Φάνος Χατζηγεωργίου, στην υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή, στη νεκρή ζώνη κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών με το φονικό όπλο και διάφορα τεκμήρια, συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία.

Κατά τη δικάσιμο της Τρίτης, ο συνήγορος του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, παρουσίασε

στο δικαστήριο το μάρτυρα υπεράσπισης Παναγιώτη Καρσαββαΐδη, ο οποίος υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Ο μάρτυρας κλήθηκε από τον κ. Βράχιμη να προβεί σε αναπαράσταση της πορείας, που ακολούθησε ο Φάνος Χατζηγεωργίου στη νεκρή ζώνη, στην Περιστερώνα, αμέσως μετά τη διάπραξη της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη θεληματική κατάθεση του Φάνου Χατζηγεωργίου αναφέρεται ότι από το χωράφι του Κοσιάρη οδήγησε τη μοτοσικλέτα διαφυγής προς τη νεκρή ζώνη, κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών με το όπλο του φόνου και διάφορα τεκμήρια και εκεί που τέλειωνε ο χωμάτινος δρόμος άφησε τη μοτοσικλέτα και με τα πόδια διέσχισε το φράγμα του Μάσσαρη και άφησε τα τεκμήρια σε μια παλλούρα δίπλα από ένα σπιτάκι.

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας υπεράσπισης στο δικαστήριο, έλαβε οδηγίες από τον Ροβέρτο Βραχίμη να κάνει αναπαράσταση της συγκεκριμένης διαδρομής και να καταγράψει τις συνθήκες που συνάντησε κατά τη διάρκεια, ακόμα και το χρόνο που χρειάστηκε μέχρι την έκβασή της.

Ανέφερε στο δικαστήριο ότι προέβη σε αναπαράσταση την περασμένη Τετάρτη στις 20:30, προσθέτοντας ότι φορούσε μαύρα ρούχα και άρβυλα, ενώ στο χέρι του κρατούσε μια μαύρη σακούλα, η οποία έφερε τα υποτιθέμενα τεκμήρια, όπως ακριβώς λέχθηκε στη μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου.

Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης για τις συνθήκες που συνάντησε, ο μάρτυρας είπε πως στην περιοχή επικρατούσε το απόλυτο σκοτάδι, ότι το έδαφος ήταν κακοτράχαλο, ότι είχε πέτρες διαφόρων μεγεθών και αγκαθωτούς θάμνους, που τον τσιμπούσαν και τον ενοχλούσαν ιδιαίτερα.

Επίσης, ανέφερε ότι η αναπαράσταση έγινε βράδυ, που η σελήνη ήταν τριών ημερών, είχε αραιή συννεφιά, αλλά υπήρχε αστρικός φωτισμός και το έδαφος ήταν στεγνό και υπήρχε άπνοια.

Σε ερώτηση αν χρονομέτρησε την απόσταση, ο μάρτυρας απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως έκανε 34 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα. Είπε ακόμα ότι αν κάποιος διανύει την απόσταση καθημερινά και είναι προπονημένος, ο χρόνος που θα γλιτώσει είναι μόνο πέντε λεπτά, λόγω του κακού και ανώμαλου εδάφους.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε κάποιος να κάνει τη διαδρομή με αθλητικά παπούτσια, ο μάρτυρας είπε: «Όχι. Το πιο πιθανόν είναι να πάθει διάστρεμμα από το κακοτράχαλο έδαφος. Αν δεν φορά άρβυλα, για να είναι σταθεροί οι αστράγαλοι, δεν μπορεί να κάνει τη συγκεκριμένη διαδρομή».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 10:00, με την αντεξέταση του μάρτυρα από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής, Έλενα Κλεόπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα