Οζερσάι: Εξεύρεση λύσης σε 2 μήνες και όχι 2 ή 20 χρόνια

17:37 27/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι Τ/κ διαθέτουν τη βούληση για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, φτάνει αυτή να επιτευχθεί σε δύο μήνες και όχι σε δύο ή 20 χρόνια, δήλωσε ο σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι απευθυνόμενους στους Τ/κ της Μεγάλης Βρετανίας σε ομιλία του σε συνέδριο με θέμα «Τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό» στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σταρ Κίπρις, ο κ. Οζερσάι κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι χρονοτριβεί και βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες αποφεύγει την επίτευξη συμφωνίας χωρίς

να αποδέχεται χρονοδιαγράμματα. Η παρούσα κατάσταση, συνέχισε, επιβαρύνει τους Τ/κ, ενώ αντίθετα οι Ε/κ, υποστήριξε, την αποδέχονται και τη στηρίζουν χρησιμοποιώντας τις διαπραγματεύσεις ως κάλυψη, καθώς χωρίς τη λύση αποτελούν τη μοναδική κυβέρνηση του νησιού, μπορούν να έχουν την Προεδρία της ΕΕ και μπορούν να διεξάγουν έρευνες για υδρογονάνθρακες. Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες, πρόσθεσε, είναι σε βάρος των Τ/κ, επειδή λόγω αυτών παραμένουν στάσιμοι σε τόσα πολλά «εσωτερικά» ζητήματα που αφορούν τόσο το «σύνταγμα» όσο και την οικονομία τους.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο έγιναν οποιεσδήποτε συνομιλίες μεταξύ των Δημήτρη Χριστόφια και Ντερβίς Ερογλου στην απουσία άλλων, κάτι για το οποίο επικρίθηκε έντονα ο τέως Τ/κ ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο κ. Οζερσάι είπε ότι δεν έγιναν τέτοιες κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Οσον αφορά το θέμα της διασταυρούμενης ψήφου, είπε ότι η κάθε κοινότητα πρέπει να διεξάγει τις δικές της εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα