Πίεση στην Ελλάδα ασκούν Μέρκελ – Σαρκοζί

17:46 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας έστειλαν στην Ελλάδα το μήνυμα τη Δεύτερα ότι τα χρονικά περιθώρια τελειώνουν για τις συνομιλίες που αφορούν μια ευρεία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ότι η Αθήνα θα μπορέσει να πάρει το πακέτο διάσωσης της Ευρώπης μόνο αν κρατήσει

την υπόσχεσή της για την εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Θέλουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι ηγέτες της Ελλάδας, είπε, «έχουν αναλάβει δεσμεύσεις και πρέπει να τις τηρήσουν σχολαστικά… η Ευρώπη είναι χώρος που ο κάθε ένας έχει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Ο χρόνος τελειώνει, πρέπει να υπάρξει κατάληξη, πρέπει να υπογραφεί (η συμφωνία)».

Ο κ. Σαρκοζί μιλούσε κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ μετά από την πραγματοποίηση ετήσιας συνάντησης των κορυφαίων Υπουργών των δύο Κυβερνήσεων.

«Θέλουμε την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», δήλωσε από πλευράς της η κ. Μέρκελ , προσθέτοντας ότι «για να το πούμε ξεκάθαρα, αυτή είναι η άποψη και των δύο μας».

«Ομως, λέω επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέο ελληνικό πρόγραμμα αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «όλοι όσοι φέρουν ευθύνη στην Ελλάδα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα παρεκκλίνουμε από αυτή τη θέση».

Keywords
Τυχαία Θέματα