Τι «παίζει» στην πόλη σήμερα; Πού θα πας, τι θα δεις, τι θα ακούσεις;

Πολλές και καλές επιλογές έχουν και σήμερα οι Αθηναίοι, που ξέμειναν, για να απολαύσουν μία ευχάριστη και καλοκαιρινή έξοδο...

Τι και αν είναι Τετάρτη; Άλλωστε είναι ιδανική μέρα για έξοδο!

ΘΕΑΤΡΟ

ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013 - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: "Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΚATHARINA BLUM" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ UBUNTU

Μια παράσταση- αφήγηση της ιστορίας μιας κοπέλας απολύτως καθημερινής, που όμως στην πορεία μετουσιώνεται σε ένα σύμβολο, σε ένα “αρχέτυπο”

πίστης και ηθικής. Η Καταρίνα Μπλουμ, μια νεαρή και ωραία οικιακή βοηθός, γίνεται άθελά της "πρόσωπο της ημέρας", σ' ένα αποκριάτικο πάρτι, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λούντβιχ Γκαίττεν που, όπως αποδεικνύεται, καταζητείται από την αστυνομία για διάφορα "εγκλήματα" και "τρομοκρατικές ενέργειες". Έτσι η Καταρίνα βρίσκεται άξαφνα στο στόχαστρο του κίτρινου Τύπου -που εκπροσωπείται από την Εφημερίδα "Die Zeitung", και κυρίως στο στόχαστρο του αδίστακτου δημοσιογράφου Ταίτγκες. Σκηνοθεσία - Διασκευή Ελεάνα Τσίχλη. Ερμηνεύουν: οι ηθοποιοί Κατερίνα Λάττα, Κλεοπάτρα Μάρκου, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Ελεάνα Στραβοδήμου. Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας Κανελλοπούλου και Δραγούμη). Ώρα: 21:00. Εισιτήριο 5€.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ 2013: "ΦΑΥΣΤΑ" ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

Η Φαύστα και ο σύζυγός της έχασαν την κόρη τους που πνίγηκε στη θάλασσα. Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Αυτό είχε στην κοιλιά του το κοριτσάκι, που είχε πια μεγαλώσει. Είχε κάποια προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, αλλά από την άλλη είχε γνωρίσει τον κόσμο. Είχε πολλές ιστορίες να διηγηθεί στους γονείς της, για τον κόσμο. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός το κοριτσάκι εξολοθρεύεται από τους γάτους επειδή μύριζε ψαρίλα. Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση με το γιό τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάμο το ομοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται τον χαμό του και φεύγουν άπραγοι. Ο Μπόστ είναι μια μοναδική περίπτωση στο ελληνικό θέατρο. Τόσο στην μορφή, όσο και στο περιεχόμενο των θεατρικών του έργων εμφανίζει μεγάλη πρωτοτυπία και αυθεντικότητα. Παίζουν: Φαύστα- Νικολέττα Βλαβιανού. Τους άλλους ρόλους θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Νικολαΐδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Βασίλης Γιαβρής, Χάρης Φλέουρας, Ηλίας Μπέρμπερης. Κηποθέατρο Παπάγου (Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς). Τηλ: 2106520412. Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος Σκηνικό-κοστούμια: Άγγελος Μέντης. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο: Κανονικό 10€, Φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων 8€.

ΜΟΥΣΙΚΗ

G. KONTRAFOURIS BABY TRIO FEATURING SUGAHSPANK

Το metamatic: taf φιλοξενεί τον Γιώργο Κοντραφούρη και το Baby Trio του με τη συμμετοχή της Sugahspank, σε μια συναυλία με επιρροές από την Jazz, Blues και Funk σκηνή. Η Sugahspank (Γεωργία Καλαφάτη) γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982. Από τα 14 της χρόνια ασχολείται με τη μουσική και το performance μέσω διαφόρων underground σχημάτων, παίζοντας πολλά και ετερόκλητα είδη μουσικής, από soul, funk και hip hop μέχρι blues, gospel, swing, rock n' roll, experimental, πάντα προσπαθώντας να πλησιάσει την πιο πειραματική πλευρά του κάθε είδους. TAF (The Art Foundation) - Θησείο (Νορμανού 5). Τηλ: 2103238757. Ώρα: 21:30. Είσοδος Ελεύθερη.

ROGER WATERS "THE WALL"

O Roger Waters, συνιδρυτής και βασικός συνθέτης των Pink Floyd ανακοινώνει την επιστροφή της μεγαλειώδους παραγωγής του The Wall στην Ευρώπη το 2013. Το οπτικοακουστικό του αριστούργημα, που περιγράφει την αποξένωση και μετάλλαξη του ατόμου, θα αναπαραχθεί στην ολότητα του με την βοήθεια της μπάντας του και μιας εξέχουσας παραγωγής. Το The Wall αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της rock μουσικής με 192 παραστάσεις και 3,3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Ο Roger Waters έχει επανασχεδιάσει και επεκτείνει την παραγωγή του The Wall σύμφωνα με τα δεδομένα των μεγάλων αυτών συναυλιακών χώρων ώστε όλοι οι θεατές να ζήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία στον μέγιστο δυνατό βαθμό. ΟΑΚΑ- Μαρούσι (Λεωφόρος Σπύρου Λούη). Τηλ: 210 6834060. Ώρα: 21:30. Εισιτήρια: Pitch A 59€, Pitch B 40€, Θύρες 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 26, 18, 30, 31, 32, 33, 34, 35: 40€, Θύρες 7, 9, 11Α, 25Β, 27(PA- PB), 29: 59€, Εισιτήρια Ανέργων Pitch B - Θύρες 33, 35, 1, 3: 28€, Θύρες 2, 34 (περιορισμένος αριθμός) 18€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Κάθε χρόνο, εδώ και έξι χρόνια η σεζόν στο"Art Bar Ποιήματα και Εγκλήματα" ολοκληρώνεται με ελεύθερες αναγνώσεις από ποιητές αλλά και αναγνώστες. Στην αυλή του μπαρ ακούγονται γνωστά αλλά και σπάνια κείμενα. Φέτος θα υπάρχουν και παράλληλοι μουσικοί αυτοσχεδιασμοί. Art Bar Ποιήματα και Εγκλήματα – Μοναστηράκι (Αγίας Ειρήνης 17). Τηλ: 2103228839. Ώρα: 21:00. Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα