Για μείωση του εργασιακού κόστους και ανταγωνιστικότητα μίλησε ο Χ. Ράιχενμπαχ

Για την ελληνική οικονομία και τα βήματα που πρέπει να κάνει για να επανακάμψει μίλησε σε συνέδριο για τις εξαγωγές ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ, Χορστ Ράιχενμπαχ. Συγκεκριμένα, ζήτησε την περαιτέρω μείωση του εργασιακού κόστους, καθώς τα πρώτα βήματα έχουν γίνει, ώστε να αυξήσει η Ελλάδα την ανταγωνιστικότητά της τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, αναφερόμενος στις εξαγωγές δήλωσε ότι «η χώρα είναι σε γόνιμη γεωγραφική θέση, με υποσχόμενους νέους επιχειρηματίες και στελεχιακό δυναμικό με προσόντα. Το

μόνο που μένει είναι να ολοκληρωθούν οι δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές». Συγκεκριμένα σχολίασε ότι πρέπει να περιοριστεί η γραφειοκρατία και ο τρόπος αδειοδότησης των εξαγωγών. «Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δύσκολες καταστάσεις για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ότι είναι επείγον να γίνουν νέες κινήσεις. Φυσικά υπάρχουν ήδη έτοιμες κάποιες πλατφόρμες και με την άρση των υπολοίπων εμποδίων πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να στοχεύσουμε σε υψηλό ρυθμό εξαγωγών», είπε στην ομιλία του. Ο επικεφαλής της Task Force χαρακτήρισε την οικονομία της χώρας ως «κλειστή αγορά» τονίζοντας ότι η ζήτηση έχει πέσει κατά 25%, ενώ πτωτική τάση παρουσιάζουν και οι επενδύσεις.

Τέλος, πρόσθεση ότι από την άνοιξη του 2012 εμπειρογνώμονες από ΗΠΑ και Σουηδία εργάζονται σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ενώ οι αντίστοιχοι Ολλανδοί θα προσφέρουν τεχνική βοήθεια στην Ομάδα Δράσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα