Τυφλοί-«μαϊμού» και στην Ιταλία!

Μπορεί οι τυφλοί-μαϊμού» στην Ελλάδα να είναι πολλοί, αλλά απ΄ότι φαίνεται η εξαπάτηση του δημοσίου δεν είναι μονάχα ελληνικό προνόμιο, καθώς οικογένεια στο Τορίνο της Ιταλίας λάμβανε επίδομα τυφλότητας εδώ και 30 χρόνια, χωρίς κανείς τους να έχει πρόβλημα οράσεως!

Ειδικότερα, μια μητέρα με τα παιδιά και τον αδερφό της είχαν δηλώσει από το 1982 ότι είναι τυφλοί, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να λαμβάνει έκαστος μηνιαίο επίδομα

περίπου 800 ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς τη ζημιά από τη χρόνια αυτή απάτη, το ποσό που έχασε το ιταλικό δημόσιο ανέρχεται στο μισό εκατ. ευρώ!

Η περίπτωση αυτή δεν είναι όμως η μοναδική, που κάποιος Ιταλός είχε δηλωθεί ως τυφλός για να λαμβάνει το αντίστοιχο επίδομα, καθώς έγιναν καταγγελίες για άλλες 2 υποθέσεις. Στην πρώτη, οι αστυνομικές Αρχές «τσάκωσαν» δήθεν τυφλό να διασχίζει το δρόμο, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς και να κάνει μόνος του κανονικά τις αγορές του από το σούπερ μάρκετ. Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε μια γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε να ανεβαίνει σκάλες χωρίς πρόβλημα!

Keywords
Τυχαία Θέματα