Χρυσοχοΐδης: Εθνικό πρόβλημα το μεταναστευτικό...


Την επιτακτική ανάγκη για μία ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύσηστο μεταναστευτικό, το οποίο αποτελεί εθνικό και όχι τοπικό πρόβλημα επεσήμανεο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη πουπαραχώρησε στην εφημερίδα «Αξία». «Στόχος μας είναι ο πρώτος χώρος κλειστήςπροσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχασε ειδικούς χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα. Η τροπολογία θακατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή», δήλωσε ο κ.Χρυσοχοΐδης...

«Είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές,
εφαρμόσιμες λύσειςγια ένα πρόβλημα εθνικό όχι τοπικό. Χωρίς αυτούς τους χώρους το πρόβλημα δενλύνεται. Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε όλοι μαζί, μεευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και συνεργασίες αντίστοιχεςπρωτοβουλίες», πρόσθσε ο υπουργός.
Οσον αφορά τις απόπειρες σύνδεσης του μεταναστευτικού με τιςεπικείμενες εκλογές, ο υπουργός δήλωσε ότι «ανεξάρτητα από τις επικείμενεςεκλογές, αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου τηςπαράνομης μετανάστευσης, πρώτον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σεανθρωπιστικές τραγωδίες κάθε είδους, δεύτερον, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία καιτη ζωή των ανθρώπων, και των Ελλήνων και των μεταναστών, τρίτον, η απραξία καιη αναποφασιστικότητα επωάζουν το "αυγό του φιδιού", κάθε είδουςφασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνοανθρώπινες ζωές, και τέταρτον, αντιμετωπίζουμε τον άμεσο κίνδυνο αποβολής μαςαπό τη Συνθήκη Schengen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
«Μοναδική μου αγωνία είναι να βελτιώσω τις συνθήκεςδιαβίωσης των πολιτών. Ως εκ τούτου, δεν έχω την πολυτέλεια να παρακολουθώδηλώσεις που δεν με αφορούν. Αλλά δεν έχω και καμιά διάθεση να κρίνω τιςαπόψεις κανενός συναδέλφου μου. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους και για όσα λέμε,αλλά κυρίως για όσα κάνουμε», είπε ο κ.Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός χαρακτήρισε «ανιστόρητους ή εμπόρους ευαισθησίαςχωρίς αντίκρισμα» όσους κάνουν λόγο για «στρατόπεδα συγκέντρωσης».
«Είτε είναι ανιστόρητοι είτε κάνουν εμπόριο ευαισθησίαςχωρίς αντίκρισμα. Απάνθρωποι δεν είναι οι χώροι υποχρεωτικής φιλοξενίαςπαράνομων μεταναστών. Απάνθρωπο είναι να περιοριζόμαστε σε ωραία λόγια καισυνθήματα, ενώ γύρω μας, πλάι μας, σημειώνονται χιλιάδες δράματα που μπορεί ναεξελιχθούν σε μια μείζονα ανθρωπιστική τραγωδία».
Keywords
Τυχαία Θέματα