161. ΤΟΤΕΝΑΜ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (22:05)

14:01 6/12/2012 - Πηγή: TNSite

* Η Τότεναμ είναι αήττητη στα 5 ματς των ομίλων, με μία νίκη και 4 ισοπαλίες.

* Σε 17 παιχνίδια εναντίον αγγλικών συλλόγων ο Παναθηναϊκός μετρά μία νίκη, έξι ισοπαλίες και δέκα ήττες (0-2-6 εκτός έδρας).

Γήπεδο: «White Heart Lane»
Διαιτητής: Pawel Gil (Πολωνία)
Προϊστορία: -

Η βαθμολογία (5 αγώνες): Λάτσιο 9 – Τότεναμ 7 – Παναθηναϊκός

5 – Μάριμπορ 4.

Στο πρώτο ματς: ΠΑΟ – Τότεναμ 1-1 (77’ Τοτσέ / 35’ Ντόουσον).

ΤΟΤΕΝΑΜ: Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πετύχει σήμερα την πρώτη νίκη του επί αγγλικού εδάφους και να πανηγυρίσει μία πολύ μεγάλη πρόκριση (με βάση την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε στις αρχές της σεζόν); Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» τραβά τα βλέμματα σήμερα, με τη γηπεδούχο Τότεναμ να χρειάζεται απλά το βαθμό της ισοπαλίας, για να «κλειδώσει» την παρουσία της στους «32» της διοργάνωσης. Τα «σπιρούνια» θα αγωνιστούν με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται και για την πρωτιά του ομίλου (κάτι που εξαρτάται, όμως, και από το αποτέλεσμα της Λάτσιο).

Η ομάδα του Βίλας-Μπόας προέρχεται από ένα σερί τριών «κολλητών» νικών για την Πρέμιερ Λιγκ, όπου έχει ανεβεί στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά τις πρώτες 15 αγωνιστικές (ισοβαθμεί με την 3η Τσέλσι και την 5η Γουέστ Μπρομ). Σημαντικότατο πλήγμα η απουσία του Γκάρεθ Μπέιλ, κανονικά διαθέσιμος ο φορ Αντεμπαγιόρ.

Προηγούμενο ματς: Το Σάββατο η Τότεναμ πέτυχε το «διπλό» με 0-3 επί της Φούλαμ, για την Πρέμιερ Λιγκ. Ο Σάντρο «άνοιξε» το σκορ στο 56’, με τον Ντεφόε να προσθέτει άλλα δύο τέρματα στο ενεργητικό του (72’ και 77’).

Στατιστικό: Τα «σπιρούνια» προέρχονται από 6/7 Over 2,5 (Over 3,5 σε 3 περιπτώσεις, το ένα για Γιουρόπα Λιγκ), τα οποία συνδυάστηκαν και με το G/G σε 5 περιπτώσεις.

Απουσίες (5): Τραυματίες οι Μπέιλ (ΜΕ), Πάρκερ (ΜΕ), Ντόουσον (ΑΜ), Καμπούλ (ΑΜ) και Ασού-Εκοτό (ΑΜ).

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-1-1: Γιορίς – Νότον, Φερτόνγκεν, Κόκερ, Γουόκερ – Τάουνσεντ, Χαντλστόουν, Σάντρο, Λένον – Σίγκουρντσον – Ντεφόε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αποφασισμένοι να τα «δώσουν όλα» στο αποψινό παιχνίδι είναι οι παίκτες του Χουάν Ραμόν Ρότσα, καθώς ενδεχόμενη πρόκριση δε θα φέρει μόνο τεράστια οφέλη στον ψυχολογικό τομέα, αλλά θα βάλει και χρήματα στο ταμείο της ομάδας, κάτι τόσο αναγκαίο στις εποχές που διανύουμε. Οι «πράσινοι» βρίσκονται ενώπιον ενός αγώνα-πρόκληση και θα έχουν σήμερα στο πλευρό τους περισσότερους από 2.500 οπαδούς τους. Το σενάριο πρόκρισης είναι απλό: νίκη και μόνο νίκη, καθώς μόνο το «τρίποντο» τους επιτρέπει να «προσπεράσουν» τα «σπιρούνια» στη βαθμολογία και να «κλέψουν» τη 2η θέση στο... παρά ένα.

Ο Παναθηναϊκός μετρά 4 νίκες (2 για πρωτάθλημα, 1 για Τσάμπιονς Λιγκ, 1 για Κύπελλο) και μόλις μία ήττα με τον Ρότσα στον πάγκο του και βρίσκονται στην 6η θέση της Σούπερ Λιγκ μετά τις 13 πρώτες αγωνιστικές.

Προηγούμενο ματς: Το «τριφύλλι» έφυγε το Σάββατο με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας του Πανιωνίου με 1-2. Πετρόπουλος (24’) και Βυντρα

Keywords
Τυχαία Θέματα