Αύξηση των τιμών ενέργειας: 3 τρόποι για να δημιουργήσεις ένα eco friendly σπίτι και να μειώσεις τους λογαριασμούς σου

13:24 9/3/2022 - Πηγή: iPop

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας δηλώνουν ότι επιθυμούν να κάνουν στροφή προς έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Για να μπορέσεις, όμως, να καταφέρεις κάτι τέτοιο ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ξεκινήσεις από εσένα κι από το σπίτι σου, το μέρος, δηλαδή, που περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Πώς μπορείς, όμως, να δημιουργήσεις ένα eco friendly σπίτι;

Το ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός eco friendly σπιτιού, έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο χάρη στην συνειδητοποίηση της σημασίας της βιωσιμότητας και επειδή, έχοντας περάσει πολύ καιρό στο σπίτι

σου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχεις γίνει πιο δημιουργικός και αναζητάς κάτι καινούριο, που θα κάνει καλό και σε σένα αλλά και στο περιβάλλον.

Παρακάτω βρήκαμε άτομα τα οποία μοιράζονται μαζί σου τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι έχουν δημιουργήσει ένα σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον και σε βοηθούν να αποκτήσεις την απαραίτητη έμπνευση.

Η ανακύκλωση δεν είναι η μόνη λύση! 10 καθημερινοί τρόποι να γίνεις πιο eco-friendly και να συμβάλεις στην προστασία του πλανήτη

«Πώς να κάνω το σπίτι μου eco friendly;» Οι ειδικοί απαντούν!Ενεργειακά αποδοτικές συσκευές

«Μπορούσαμε σχεδόν να δούμε την ενέργεια να εξαφανίζεται σε κλάσματα δευτερολέπτου από το σπίτι μας και συνειδητοποιήσαμε ότι κάτι τέτοιο είχε καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον», λέει ο Matt Lowing.

Όταν ο Lowing και η σύζυγός του, Valéria, αγόρασαν ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του 1930 στο Tadworth του Surrey, παρατήρησαν ότι είχε θέρμανση μόνο στον κάτω όροφο. «Τρέμαμε από το κρύο όλη την ώρα και σπαταλούσαμε πολλά καύσιμα».

«Είχαμε πολύ υψηλούς λογαριασμούς θέρμανσης, κάτι που ήταν ανησυχητικό, όπως και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Μπορεί να μας ζέστανε λίγη ώρα, αλλά μετά συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό ήταν κακό και για το περιβάλλον, οπότε αποφασίσαμε να εγκαταστήσουμε κάποια πιο ενεργειακά αποδοτική συσκευή».

Ο 46χρονος είναι ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν κάνει το σπίτι του το πιο άνετο μέρος για να ζήσει κανείς. «Δεν κρυώνουμε πια κι έχουμε παρατηρήσει σημαντική μείωση στους λογαριασμούς μας».

«Επίσης, από τότε που αποκτήσαμε το πρώτο μας παιδί, τον Raphael, συνειδητοποιήσαμε περισσότερο πόσο σημαντική είναι η βιωσιμότητα. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε μικρές αλλαγές που ελπίζουμε ότι θα κάνουν τη διαφορά στο σπίτι και στον πλανήτη μας».

Πόσο eco-friendly είναι η γκαρνταρόμπα σου;

Κήπος φιλικός προς την άγρια ζωή

«Μπορώ να δω τα πουλιά και τις μέλισσες να απολαμβάνουν τον κήπο που τους έχουμε δημιουργήσει». Η
Hanna Hammond ζει με τον σύζυγό της, Mark, στο χωριό Wiltshire του Great Somerford. Πέρυσι, αποφάσισαν να μεταμορφώσουν τον κήπο τους σε έναν φιλικό προς την άγρια ​​ζωή «παράδεισο». «Υπάρχει πολλή άγρια ​​ζωή γύρω μας και θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι ο κήπος μας είναι φιλικός προς τις πεταλούδες, τις μέλισσες, τα πουλιά και τους σκαντζόχοιρους», λέει.

Αυτή και ο Mark συμβουλεύτηκαν έναν κηπουρό, ο οποίος τους βοήθησε να επιλέξουν φυτά που θα προσέλκυαν τις μέλισσες, τις πεταλούδες και τα πουλιά.

Μπορεί ο συγκεκριμένος τρόπος να μην έχει κάποια επίδραση στους λογαριασμούς σου, ωστόσο μειώνει σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και προστατεύει το ζωικό βασίλειο.

Μόνωση της σοφίτας

Όταν η Saphia Fleury και ο σύζυγός της μετακόμισαν από το Λονδίνο στο Hull το 2020, παρατήρησαν ότι οι χειμερινοί λογαριασμοί θέρμανσης στο νέο σπίτι ήταν «κολοσσιαίοι» επειδή ήταν πολύ κακή η μόνωση.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αποφάσισαν να βάλουν μόνωση στη σοφίτα τους και εξεπλάγησαν από την μείωση της τιμής.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι περίπλοκο να μονώσεις τη στέγη του σπιτιού σου, αλλά είναι πολύ γρήγορο και εύκολο. Χρειάστηκε μόνο ένα απόγευμα».

Η Fleury λέει ότι ήθελε να κάνει το σπίτι της όσο πιο ενεργειακά αποδοτικό μπορούσε – «για εμάς και το περιβάλλον». Λέει ότι αυτή η απλή βελτίωση έκανε το σπίτι της πιο ζεστό και τώρα δεν χρειάζεται τόσος χρόνος για να ζεσταθεί. «Διαπιστώνουμε ότι δεν χρειάζεται να έχουμε τη θέρμανση ανοιχτή τη νύχτα, χάρη στη μόνωση», λέει.

Με τις προβλέψεις ότι οι λογαριασμοί του φυσικού αερίου θα εκτιναχθούν στα ύψη, η Fleury είναι ακόμη πιο χαρούμενη που έχει μονώσει τη σοφίτα της. «Υπήρξε μια πολύ αισθητή διαφορά και το συνιστώ πραγματικά», λέει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αύξηση των τιμών ενέργειας: 3 τρόποι για να δημιουργήσεις ένα eco friendly σπίτι και να μειώσεις τους λογαριασμούς σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα