Η μια επιτυχία μετά την άλλη: “Χάλκινη” η Σταματοπούλου στο Τόκιο!

13:45 3/9/2021 - Πηγή: iPop

Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες φέτος μας έχουν χαρίσει πολλές στιγμές συγκίνησης και υπερηφάνειας. Τώρα, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου σημείωσε μια ακόμα επιτυχία για την πολύ δυνατή ελληνική αποστολή στο Τόκιο!

Η Σταματοπούλου αγωνίστηκε στον τελικό των 50μ. ύπτιο S4 και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση με χρόνο 49.63, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η Κινέζα Λιου Γιου έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 44.68 και η Ζου Γιανφέι

τερμάτισε δεύτερη σε χρόνο 48.42.

Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο που κατακτά η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και το 9ο για την Ελλάδα στη διοργάνωση στο Τόκιο.

Δες εδώ τον εμπνευστικό λόγο της Σταματοπούλου στο TEDxAUAthens:

Να υπενθυμίσουμε πως τα υπόλοιπα μετάλλια της Ελλάδας είναι ένα χάλκινο στην Άρση Βαρών από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, ένα χάλκινο για τον ξιφομάχο Πάνο Τριανταφύλλου, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέκτησε επίσης την τρίτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 στην κολύμβηση, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε το αργυρό στην κορίνα, ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο SB4, ο Στράτος Νικολαΐδης κατάφερε με την προσπάθειά του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία F20, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κέρδισε το ασημένιο στο μπότσια και ο Θανάσης Γκαβέλας έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Η μια επιτυχία μετά την άλλη: “Χάλκινη” η Σταματοπούλου στο Τόκιο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα