Νέες φωτογραφίες της NASA προκαλούν δέος – Δορυφόρος απαθανάτισε τον ήλιο να…χαμογελά πλατιά!

14:18 29/10/2022 - Πηγή: iPop

Ένας δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια ιδιαίτερη εικόνα με το μοτίβο ενός χαρούμενου προσώπου στον ήλιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η φωτογραφία, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Έγραψε ιστορία η NASA: Για πρώτη φορά κατάφερε να εμβολίσει αστεροειδή με διαστημόπλοιο

NASA ήλιος που χαμογελά: Μοναδικές φωτογραφίες του σπάνιου φαινομένου

Το πρακτορείο δημοσίευσε την εικόνα στο Twitter,

γράφοντας: «Σήμερα, το Solar Dynamics Observatory της Nasa έπιασε τον ήλιο να «χαμογελά. Στο υπεριώδες φάσμα, αυτές οι σκοτεινές κηλίδες στον Ήλιο είναι γνωστές ως τρύπες του ηλιακού στέμματος και είναι περιοχές από όπου αναβλύζει γρήγορα ηλιακός άνεμος προς το διάστημα».

Το Solar Dynamics Observatory της NASA είναι μια αποστολή που στοχεύει στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο δημιουργείται η ηλιακή δραστηριότητα και οδηγεί τον καιρό στο διάστημα. Ιδρύθηκε για πρώτη φορά στις 11 Φεβρουαρίου 2010, ενώ το διαστημόπλοιο του παρατηρητηρίου μετρά το εσωτερικό του ήλιου, την ατμόσφαιρα, το μαγνητικό πεδίο και την παραγωγή ενέργειας.

Από τότε που κυκλοφόρησε, η φωτογραφία της Nasa έχει προκαλέσει σωρεία απαντήσεων στο διαδίκτυο, με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλιστή κολοκύθα αποκριών, ένα λιοντάρι και τον ήλιο που εμφανίζεται στην παιδική εκπομπή Teletubbies.

Πώς δημιουργήθηκε η Σελήνη; Η νέα προσομοίωση της NASA ίσως δίνει τη λύση στο μεγαλύτερο μυστήριο

Παρά τη φιλική του εμφάνιση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι στεφανιαίες τρύπες του ήλιου μπορεί να σημαίνουν ότι μια ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη. Το Spaceweather.com είπε χαρακτηριστικά : «Το εύθυμο χαμόγελο εκτοξεύει ένα τριπλό ρεύμα ηλιακού ανέμου προς τη Γη».

Say cheese!

Today, NASA’s Solar Dynamics Observatory caught the Sun “smiling.” Seen in ultraviolet light, these dark patches on the Sun are known as coronal holes and are regions where fast solar wind gushes out into space. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31

NASA Sun, Space & Scream (@NASASun) October 26, 2022 Τι είναι οι ηλιακές καταιγίδες;

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι μια ποικιλία από εκρήξεις μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια που με τη σειρά της παραμορφώνει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι καταιγίδες αυξάνουν την ορατότητα των πολικών φωτών, γνωστών και ως σέλας, στο βόρειο και νότιο ημισφαίριο. Οι εκρήξεις αυτές είναι εξαιρετικά λαμπρές και εξαπολύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ESA αναφέρει ότι σε μια τέτοια καταιγίδα εκτοξεύονται στο διάστημα δισεκατομμύρια τόνοι μικροσωματιδίων και πλάσματος και κατευθύνονται με μεγάλη ταχύτητα προς τον πλανήτη Γη σε απόσταση 150 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Η Γη προστατεύεται βέβαια και από την ατμόσφαιρα, αλλά και το ηλεκτρομαγνητικό της πεδίο. Τα μικροσωματίδια μπορούν ωστόσο να διεισδύσουν στην ατμόσφαιρα και να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε δορυφόρους, δίκτυα ηλεκτροδότησης, συστήματα πλοήγησης και τις επικοινωνίες.

NASA: Οι νέες φωτογραφίες από τα πέρατα του σύμπαντος κόβουν την ανάσα – «Μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέες φωτογραφίες της NASA προκαλούν δέος – Δορυφόρος απαθανάτισε τον ήλιο να…χαμογελά πλατιά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, NASA, – Δορυφόρος, …χαμογελά,nees, NASA, – doryforos, …chamogela