Στα άδυτα των σχέσεων: Οι διαφορετικοί τύποι αντίδρασης στην απιστία και πότε τελικά κάποιος επιλέγει το τρίτο πρόσωπο;

20:41 10/1/2023 - Πηγή: iPop

Πάμε να μιλήσουμε σήμερα για την απιστία στη σχέση. Δύσκολο θέμα, θέμα που πονάει. Τι γίνεται με την απιστία τελικά; Γιατί να απιστήσεις όταν έχεις μια υγιή σχέση, όταν είσαι ικανοποιημένος με τον άνθρωπό σου. Γιατί να διαλέξεις το εφήμερο, όταν έχεις υποσχεθεί ότι θα είμαστε για πάντα μαζί. Θα μου πεις πόσο κρατάει το για πάντα; Και αν μια μέρα των ημερών ξεμυαλιστείς; Τι κάνεις; Το πνίγεις και συνεχίζεις τη ζωή σου με τον άνθρωπό σου, σαν να μην έγινε ποτέ το «ξεμυάλισμα αυτό» ή ενδίδεις; Εσύ πώς θα ήθελες να σου φερθεί ο σύντροφός

σου αν του συνέβαινε αυτό; Γιατί αυτό είναι κάτι που δεν ελέγχεται. Θα ήθελες να παραμείνει για πάντα με σένα γνωρίζοντας ότι βασανίστηκε ανάμεσα στο πρέπει και το θέλω, θα ήθελες να είσαι εσύ το πρέπει δηλαδή ή να φύγει με την άλλη; Θεέ μου, τι διλήμματα; Πραγματικά καλύτερα να μην το άνοιγα αυτό το θέμα καθόλου.

Κεφάλαιο: Απιστία στη σχέση. Γιατί απιστούν οι άνθρωποι;

Αν υπάρχει χώρος για κάποιον ακόμα, μόνο τότε μπαίνει μέσα σε μια σχέση. Τον χώρο τον ανοίγουμε εμείς με την συμπεριφορά μας. Το γεγονός ότι είσαι χειριστική, κτητική, γκρινιάρης, εγωκεντρικός, εγωιστής, στενός κορσές στον άλλον, δεν σημαίνει ότι θα σου δώσει αυτό το truly-deeply που αποζητάς. Δεν μένει πιστός ο άνθρωπός μας, επειδή ξέρει ότι τον ελέγχεις, ή γιατί δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς εσένα. Αν θέλει να απιστήσει ο άπιστος, θα το κάνει κυρίως γιατί του κάνεις όλα αυτά και όχι γιατί αυτά θα τον αποτρέψουν. Η εμπιστοσύνη είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο σε μια υγιή σχέση.

Επιπλέον, εκτός της εμπιστοσύνης, προφανώς έχει να κάνει και με την ωριμότητα που έχει το άτομο. Την ωριμότητα να μην γίνει έρμαιο των εσωτερικών του διαθέσεων. Όπως για παράδειγμα, ενώ την στιγμή που είσαι θυμωμένος με τον εργοδότη σου μπορεί να θες να μπεις στο γραφείο του και να τα σπάσεις όλα, εντούτοις δεν το κάνεις γιατί ξέρεις ότι θα υπάρχουν συνέπειες. Από την άλλη μπαίνεις ήσυχα και μιλάς μαζί του πολιτισμένα. Όταν αποδέχτηκες να είσαι με έναν άνθρωπο προφανώς δεσμεύτηκες σε αποκλειστικότητα αλλιώς ποιο το νόημα να είσαι σε έναν γάμο ή μια σχέση. Εκτός και αν αυτή είναι η σύμβαση της σχέσης σας, δηλαδή ειλικρινά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, με όποιον θέλει.

Πάνω στη ζυγαριά

Αν δεν μιλάμε για τέτοιου είδους σχέση, ελεύθερη ονομάζεται όπως φαντάζομαι γνωρίζεις, τότε πρέπει να βάλεις στη ζυγαριά δύο πράγματα. Στη μια πλευρά είναι η ουσιαστική σχέση ζωής που έχει ως θεμέλιά της την εμπιστοσύνη, την επικοινωνία και τον σεβασμό και στην άλλη πλευρά, την ικανοποίηση της φυσικής παρόρμησης και της επιθυμίας για σεξ. Το θέμα είναι ότι αν ενδώσεις σε αυτό, το πιο πιθανό είναι ότι θα θυσιάσεις την αγάπη, την σχέση ζωής και όλα όσα χτίσατε με την σχέση σου.

Αξίζει να κάνεις το cheating λοιπόν; Αυτό το γνωρίζεις μόνο εσύ.

Τύποι ανθρώπων και πώς αντιμετωπίζουν την απιστίαΔεν συγχωρώ την απιστία

Τελεία και παύλα. Με πρόδωσες; Χωρίζουν οι δρόμοι μας και τελειώνουμε εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές στο έχουν δηλώσει εξ αρχής, ότι δεν συγχωρούν την απιστία. Οπότε αν δεν θες να τον χάσεις, απλώς μην το κάνεις.

Συγχωρούν την απιστία αλλά πάντα θα το χτυπάνε

Είναι ένα είδους πένθους η απιστία, είναι ξεκάθαρη απόρριψη, όσο και αν ορκίζεται ότι ήταν μόνο σεξ χωρίς συναίσθημα. Όσο και αν ο άλλος σου λέει ότι έγινε μόνο μια φορά. Ωραία, μου το λες τώρα και τι θες να κάνω; Μου πετάς το μπαλάκι να σε κρατήσω ή να σε διώξω;

Τις πιο πολλές φορές οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι «συγχωρούν» την απιστία, θα το πετάξουν την κατάλληλη στιγμή, μπορεί να κάνουν ακόμα και σκηνές, μπροστά σε κοινό, ώστε να μάθουν όλοι ότι αυτοί ήταν οι ανώτεροι που σε δέχτηκαν πίσω ενώ εσύ ήσουν άπιστος. Αν είσαι μάγκας και συγχωρείς, το αφήνεις να μείνει πίσω αυτό και συνεχίσεις κανονικά σαν να μην έγινε ποτέ, αλλιώς φύγε.

Δεν θέλω να το μάθω

Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Οι στρουθοκάμηλοι, όπως θα μπορούσαν να παρομοιαστούν. Πώς δηλαδή δεν θες να το μάθεις; Δεν το καταλαβαίνεις όταν ο άλλος είναι απών; Δεν το καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει αλλάξει; Και γιατί να μην το μάθεις, για να μην βρεθείς αντιμέτωπος με μια απόφαση; Και αν το μάθεις; Εσύ έχεις πει ότι δεν θέλω να το μάθω, αλλά βλέπεις πχ ένα μήνυμα ή έρχεται κάποιος γνωστός και σου λέει ότι είδα αυτό και αυτό. Άρα το μαθαίνεις. Τώρα λοιπόν που ήρθες αντιμέτωπος με τη αλήθεια τι θα κάνεις;

Στα άδυτα των σχέσεων

Το 1/4 των σχέσεων θα απιστήσει ή έχει ήδη απιστήσει σύμφωνα με έρευνες. Αν φυσικά τα υποκείμενα ήταν ειλικρινή και αν έπιασαν τον σύντροφό τους να κάνει απιστία. Και τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν ένα άτομο εκτιμά την ικανοποίηση του εαυτού του περισσότερο από την οικειότητα που αποκτά από μια σχέση, τότε θα σταματήσει να θυσιάζεται για τη σχέση και είναι πιθανό να καταλήξει να απατήσει. Εκεί είναι η βάση.

Μια υγιής και στοργική σχέση απαιτεί οι άνθρωποι να λένε που και που «όχι» ο ένας στον άλλον. Απαιτεί το κάθε άτομο να υπερασπίζεται τον εαυτό του, τα όριά του και τις ανάγκες του. Γιατί μόνο τότε μπορούν δύο άτομα, ως άτομα που σέβονται τον εαυτό τους, να συζητήσουν τι θα λειτουργήσει και τι όχι σε μια σχέση.

Επίσης άλλη μια κατάσταση όπου καταλήγει σχεδόν πάντα σε απιστία είναι όταν ο ένας σύντροφος είναι τρελά κτητικός, ζηλιάρης, χειριστικός και δεν αφήνει τον άλλον να πάρει ανάσα. Και κάπου εκεί που νομίζεις ότι τον έχεις του χεριού σου (OMG), βρίσκει τη χαραμάδα να τρυπώσει η άλλη που του κάνει τα γλυκά μάτια και φυσικά όσο και να κρατά εκείνος, κάποια στιγμή θα κουραστεί από τη δυσλειτουργική συμπεριφορά σου.

Η ερώτηση που δίνει την απάντηση

Αν σήμερα είχες έναν άνθρωπο που σε σπάμαρε με τηλέφωνα, ειδοποιήσεις στο κινητό, σκηνές ζήλιας χωρίς λόγο, μούτρα, γκρίνια, θυμό ενώ εσύ δεν έχεις απατήσει, γιατί να μην απατήσεις; Πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει;

Κανείς δεν χρειάζεται γκρίνια, έλεγχο 24/7, τσεκάρισμα κινητών και social media, κοινούς λογαριασμούς social media (δηλαδή για όνομα του Θεού)!

Πίστεψε λίγο στον εαυτό σου και απόλαυσε τη σχέση που έχεις. Όλες αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν παντελή έλλειψη αυτοσεβασμού και αυτοεκτίμησης και προφανώς συνεπάγεται ότι κανείς δεν περνάει καλά στη σχέση, ούτε εσύ ούτε ο άνθρωπός σου.

Ήξερες ότι αυτές οι 4 συνήθειες είναι ικανές να σκοτώσουν τον έρωτα και να καταστρέψουν τη σχέση σου; Βάλε σήμερα μια τελεία!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Στα άδυτα των σχέσεων: Οι διαφορετικοί τύποι αντίδρασης στην απιστία και πότε τελικά κάποιος επιλέγει το τρίτο πρόσωπο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα