Open webOS, Η πρώτη συσκευή θα είναι LG και όχι κινητό…

Goodbyte

Το Open webOS είναι πλέον σχεδόν έτοιμο από πλευράς ανάπτυξης και αυτό που μένει είναι να βρεθούν συσκευές που να το υιοθετήσουν. Πιθανότατα, η αγορά κινητών και tablets είναι πολύ διστακτική απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οπότε η λύση βρέθηκε στα μάτια των LG Smart TVs!

Όταν η παλιά χαζή τηλεόραση σου σε εγκαταλείψει σε μερικά χρόνια, το τοπίο θα έχει αλλάξει για τα καλά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε

στο μεταίχμιο μεταξύ του παλιού παραδοσιακού κόσμου των τηλεοράσεων και στο νέο, που προστάζει Smart TVs με λειτουργικά και εφαρμογές. Οι Smart TVs όπως τις έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι κάτι ανάμεσα σε αυτά τα δύο. Έχουν εφαρμογές, αλλά η απόδοση τους και η χρήση τους είναι ακόμα πολλά βήματα πίσω.

Η LG είναι μία από τις εταιρείες που παλεύουν να μετατρέψουν τις τηλεοράσεις σε υπολογιστικά συστήματα για το σαλόνι, καθώς πέρα από την ενσωμάτωση εφαρμογών, έχει δημιουργήσει και έναν νέο τρόπο για το χειρισμό των Smart TVs σε στυλ Wii Remote.

Το επόμενο βήμα έρχεται και θα συμπεριλαμβάνει το Open webOS. Πρόκειται για το ανανεωμένο και Open Source πλέον λειτουργικό της HP, το οποίο προσπαθούν να ολοκληρώσουν και να προωθήσουν τα λίγα άτομα που έχουν απομείνει στην εκεί ομάδα. Σε πρώτη φάση, η συνεργασία με στόχο τη δημιουργία μιας Smart TV μοιάζει σαν κίνηση απελπισίας, αλλά στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για το ίδιο το λειτουργικό.

Φυσικά η LG θα πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξη πολλών εφαρμογών που σχετίζονται με τις λειτουργίες σε μία τηλεόραση (Youtube, Netflix, CinemaNow, κλπ) και ο στόχος είναι να παρουσιαστεί το πρώτο μοντέλο στην CES 2013. Προσωπικά θα ήθελα να δω το τελικό αποτέλεσμα… ίσως και να το έχω στο σαλόνι μου!

Το παρόν άρθρο Open webOS, Η πρώτη συσκευή θα είναι LG και όχι κινητό… αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Goodbyte.

Keywords
Τυχαία Θέματα