Mανιταρόσουπα

Από Χρυσάνθη Κίσσα

Υλικά

• μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια

• 1 φακελάκι αποξηραμένα πορτσίνι (αν δεν έχετε δεν πειράζει)

• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 φλιτζάνι γάλα

• 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί

• 1 κύβο κοτόπουλο για να φτιάξουμε 1 λίτρο ζωμό

• 2 κ. σ. κόρν φλάουρ

• αλατοπίπερο

• λάδι

μαϊντανό ψιλοκόμμενο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Μουλιάζουμε τα πορσίνι στο κρασί για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Τα σταγγίζουμε, κρατάμε το κρασί για αργότερα.

Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο λάδι που έχει κάψει πολύ. Προσθέτουμε και τα πορσίνι.

Όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε τα κρεμμύδια.

Τα σοτάρουμε αρκετά, στη συνέχεια προσθέτουμε και το κορν φλάουρ, ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί, το ζωμό κοτόπουλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει περίπου 15 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τέλος το γάλα και το μαϊντανό, και αφήνουμε να πάρει ένα δυο βράσεις.

Βγάζουμε μερικά μανιτάρια χώρια και το υπόλοιπο το πολτοποιούμε.

Έρχεται και γίνεται ένα χυλός υπέροχος.

Το σερβίρουμε με κρουτόν που έχουμε ψήσει στο φούρνο με λίγο ξερό σκόρδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα