Ιδέες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Φέτος, τα Χριστούγεννα, εκτός από τις κλασικές μπάλες, που θα διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, βάλτε λίγη φαντασία, χρόνο και έμπνευση, και μαζί με το παιδί σας δημιουργήστε μοναδικά στολίδια,

που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εμείς σάς προτείνουμε 3 διαφορετικά σχέδια για να πάρετε μια ιδέα...

 

Της Ελεάννας Μαργαρίτη, εικαστικού

1. Αγγελάκια-γλειφιτζούρια

Θα χρειαστείτε: λίγα γλειφιτζούρια στρογγυλά (μπορείτε να τα προμηθευτείτε

από μαγαζιά με ξηρούς καρπούς, ή ακόμα και από το σούπερ- μάρκετ), μπλε και λευκό χαρτόνι Κανσόν (μπορείτε να το προμηθευτείτε από βιβλιοπωλεία), μολύβι, ψαλίδι, λευκή τέμπερα, πινέλο, κόλλα atlacol, ρετάλια υφάσματος, συρραπτικά, κορδέλα.

Διαδικασία: Με την λευκή τέμπερα βάφετε και τα δύο χεράκια του παιδιού και, πριν στεγνώσει το χρώμα, του ζητάτε να τα πιέσει πάνω στο μπλε Κανσόν, έτσι ώστε να αποτυπωθούν οι παλάμες του. Όταν τα τυπώματα στεγνώσουν, τα κόβετε γύρω γύρω, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο, ώστε να φαίνεται και το μπλε χρώμα του Κανσόν. Σχεδιάζετε ένα ημικύκλιο διαμέτρου 20 εκατοστών στο λευκό Κανσόν και το κόβετε. Το λυγίζετε έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα χωνί και το συρράπτετε στην πίσω πλευρά. Κολλάτε με την atlacol κομμάτια υφάσματος στο χωνάκι. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να ζωγραφίσετε το χωνάκι, το οποίο αποτελεί το φόρεμα του αγγέλου σας. Περνάτε το γλειφιτζούρι μέσα από το χωνάκι και το στερεώνετε και αυτό με κόλλα. Τα αποτυπώματα από τα χεράκια είναι τα φτερά του αγγέλου, τα οποία κολλάτε στην πίσω μεριά του χωνιού, με τέτοιον τρόπο, ώστε να περισσεύουν και να φαίνονται δεξιά και αριστερά. Στο τέλος, κολλάτε μία θηλιά από κορδέλα στην πίσω μεριά και ο άγγελός σας είναι έτοιμος να κρεμαστεί στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

2. Στολίδια από ζυμάρι

Θα χρειαστείτε: αλεύρι γενικής χρήσεως (όχι αυτό που φουσκώνει), αλάτι, τέμπερες, πινέλο, χρυσόσκονη, κόλλα atlacol, κορδέλα.

Διαδικασία: Φτιάχνετε το ζυμάρι αναμειγνύοντας 1 μέρος αλάτι με 2 μέρη αλεύρι και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ομοιογενές. ( Προσοχή, αυτό το ζυμάρι δεν τρώγεται, είναι κατάλληλο μόνο για κατασκευές ). Με το ζυμάρι φτιάχνετε μικρές μπάλες, όσο περίπου η παλάμη σας. Με έναν πλάστη απλώνετε τις μπάλες και αρχίζετε να φτιάχνετε τα στολίδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμες ή όχι, για να σχηματίσετε χριστουγεννιάτικα σχέδια, έλατα, καμπανούλες, και αγγελάκια και άλλα. Στη συνέχεια, ψήνετε τα στολίδια σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα, ή μέχρι να σκληρύνουν. Θυμηθείτε να έχετε ανοίξει τρύπες στην πάνω πλευρά του κάθε σχήματος, απ' όπου θα περαστεί η κορδέλα πριν τα ψήσετε. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, ζωγραφίστε τα μαζί με το παιδί σας με τις τέμπερες και διακοσμήστε τα με χρυσόσκονη, πούλιες ή ό,τι άλλο προτιμάτε. Τέλος, περάστε την κορδέλα και κρεμάστε τα στο δέντρο.

3. Καραμέλες από γκοφρέ χαρτί

Θα χρειαστείτε: γκοφρέ χαρτί μεταλλιζέ (μπορείτε να το προμηθευτείτε από βιβλιοπωλεία), κόλλα UHU stic, ψαλίδι, χρυσόσκονη και ό,

Keywords
Τυχαία Θέματα