Καλαμάρι στη γάστρα με μελιτζάνες και πράσινα φασολάκια

Από την Θωμαή Γκιουμρετζή

Υλικά

• 1 κιλό καλαμάρι

• 1 κιλό κρεμμύδια χοντροκομμένα

• 1/2 κιλό πράσινα φασολάκια

• 2 μεσαίου μεγέθους πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες

• 1/2 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

• 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη ή μισή κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες

• 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε το καλαμάρι και κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια (περίπου 3 εκατοστά

το καθένα) ή σε ροδέλες. Βάλτε το σε ένα ρηχό τηγάνι, προσθέστε λίγο νερό και αφήστε το να μαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου βγάλει όλη την υγρασία του και μαραθεί. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά.

Κατόπιν, βάλτε τη μελιτζάνα, τα φασολάκια και τις πατάτες και σοτάρετε για λίγο. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, αλάτι και λίγο νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου τα λαχανικά είναι έτοιμα. Σερβίρετε με χωριάτικη σαλάτα και χωριάτικο ψωμί.

Keywords
Αναζητήσεις
καλαμαρακια στη γαστρα, καλαμαρι στη γαστρα
Τυχαία Θέματα