Γιάννης Διονάτος: Έρχονται νέες επενδύσεις

09:47 21/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο φετινός Ιανουάριος ενδεχομένως να αποδειχτεί καταλυτικής σημασίας για την επόμενη φάση μετάβασης της ελληνικής οικονομίας προς ένα ακόμη πιο σταθερό, πολλαπλάσια αναπτυξιακό και αποδοτικό καθεστώς και περιβάλλον ευημερίας. Τόσο για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, όσο και τα κρατικά ταμεία.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Βλέπετε, αυτές τις ημέρες ο Πρωθυπουργός της χώρας μας βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας, όπου και συμμετέχει

ενεργά στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που -παραδοσιακά- διεξάγεται εκεί. Μάλιστα, ήδη, η ατζέντα του είναι πλήρης από συναντήσεις με τους επικεφαλής κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών διεθνούς ακτινοβολίας, που δραστηριοποιούνται σε πληθώρα από κλάδους της οικονομίας. Ζητούμενο; Η αμφίδρομη αναζήτηση ευκαιριών συνεργασίας, επενδύσεων, μα και δράσεων. Πάντοτε με θετικό αποτύπωμα και σε ποικίλες εκφάνσεις (Καινοτομία, Έρευνα και Ανάπτυξη, Upskilling, Reskilling κ.ο.κ.) για τα εντός των συνόρων δρώμενα και εμπλεκόμενους. Υπενθυμίζεται, πως ορισμένες από τις πλέον εμβληματικές, όσο και «ηχηρές» επενδύσεις (λ.χ. Microsoft, Cisco, Google), ξεκίνησαν από την πόλη του διοικητικού καντονίου Graubünden των Ελβετικών Άλπεων, σε υψόμετρο 1.560 μέτρων.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Κάτι μου λέει πως σύντομα θα έχουμε (εξόχως θετικά) νεότερα…

Όμως, η… περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σταματά στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό σε διήμερο επενδυτικό forum που διοργανώνει η JP Morgan έχοντας στο επίκεντρο κορυφαίες εισηγμένες ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Και σε αυτή την περίπτωση, το γραφείο του Πρωθυπουργού, με την εξαιρετικά πολύτιμη συμβολή του Επικεφαλής Οικονομικού Συμβούλου του, Αλέξη Πατέλη, έχει φροντίσει για τον προγραμματισμό σειράς συναντήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με ισχυρούς επιχειρηματίες και διαχειριστές κεφαλαίων, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και η ανάλογη έκθεσή του σε κορυφαία Business, μα και πολιτικής κατεύθυνσης ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Πλέον, στα Διεθνή Fora, «Greece is the name of the game», όπως συχνά-πυκνά ακούγεται από τα χείλη καταξιωμένων διεθνών επενδυτών, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί πως το επενδυτικό περιβάλλον εντός των ελληνικών συνόρων είναι κάτι παραπάνω από ανοικτό και δεκτικό απέναντι στην εισροή επενδυτικών κεφάλαια, η πολιτική κατάσταση ατράνταχτα σταθερή, και οι ευκαιρίες ανάπτυξης ουκ ολίγες.

Διαβάστε εδώ την Business Voice

Το μόνο δεδομένο είναι πως κατά το δεύτερο προς τρίτο εξάμηνο του 2024 αναμένονται πολλά νέα, τέτοιας βαρύτητας και αξίας, που δύναται να μεταβάλλουν έτι περαιτέρω την πορεία ανέλιξης της χώρας μας κατά τα προσεχή αρκετά χρόνια.

Υπομονή και αισιοδοξία, προτείνω.

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-dionatos-erchontai-nees-ependyseis.htm
Τυχαία Θέματα