«Μέχρι τέλους η μάχη με τον πληθωρισμό της απληστίας» το μήνυμα Σκέρτσου

14:50 28/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, απάντησε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχωρά με βιαστικό τρόπο πολύ σημαντικά νομοσχέδια, επισημαίνοντας πως υλοποιούν τις απαιτήσεις των πολιτών.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Απογευματινή της Κυριάκης», ο Α. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ψηφίστηκε από τους πολίτες για να υλοποιήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και να μετασχηματίσουν το κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Οι ίδιοι οι πολίτες – με βάση τα αποτελέσματα και των τελευταίων εκλογών – είναι εκείνοι

που ζήτησαν περισσότερες μεταρρυθμίσεις και πιο γρήγορα ώστε να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό πυρήνα σε όλα τα πεδία που ακόμα παρουσιάζουμε υστέρηση.

Στην οικονομία, στους μισθούς, στο μετασχηματισμό του κράτους, στην υγεία, στην Παιδεία, στην ασφάλεια, στη δικαιοσύνη. Αυτό που αποκαλείται “βιασύνη” εμείς στην κυβέρνηση το ονομάζουμε μεταρρυθμιστική ορμή για να κάνουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας και αποζητά η κοινωνία».

Αναφερόμενος στο «καυτό» ζήτημα της ακρίβειας, ο Α. Σκέρτσος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παλεύει με όλες τις δυνάμεις της απέναντι στον πληθωρισμό της απληστίας και σε αυτούς που «πατάνε» στη διεθνή κρίση για να επωφεληθούν μέσω της αισχροκέρδειας.

«Πρέπει να σκύψουμε ακόμη πιο συστηματικά πάνω και από τις στρεβλώσεις της εγχώριας αγοράς και την καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού. Και αυτό ακριβώς κάνουν οι διαρκείς παρεμβάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και του Κώστα Σκρεκα με τα πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές εταιρείες αλλά και την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των προϊόντων πολυεθνικών εταιριών ώστε να μειωθούν οι αρχικές τιμές καταλόγου που υποκρύπτουν πλασματικές και παραπλανητικές προσφορές.

Είμαστε απέναντι στον πληθωρισμό της απληστίας και σταθερά μαχόμενοι για την καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού υπέρ του καταναλωτή. Είναι μια μάχη δύσκολη που θα συνεχίσουμε να τη δίνουμε μέχρι τέλους».

Keywords
Αναζητήσεις
mechri-telous-i-machi-me-ton-plithorismo-tis-aplistias-to-minyma-skertsou.htm
Τυχαία Θέματα