Ομπράντοβιτς: Δεν περιμένω εκπλήξεις από τη Μακάμπι

«Εκπληξη θα είναι αν σουτάρει για τρίποντο ο Σχορτσιανίτης» είπε ο πολυνίκης της Ευρωλίγκας για τον αποψινό πέμπτο αγώνα με τη Μακάμπι.
Το GreenZone.gr χαρακτήρισε τις μονομαχίες του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ως το μεγαλύτερο σύγχρονο ντέρμπι στην μπασκετική Ευρώπη, παρομοιάζοντάς το με τις επικές συγκρούσεις των Σέλτικς με τους Λέικερς (δείτε εδώ) στο ΝΒΑ.

Επειτα από τέσσερις σκληρές
αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας με το σκορ να είναι ισόπαλο 2-2, έπειτα από πολλές και πολύωρες εξαντλητικές προπονήσεις, έπειτα από ατελείωτες συζητήσεις με τους παίκτες και ανταλλαγές απόψεων με τους συνεργάτες του, ο προπονητής του «Εξάστερου» Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν περιμένει εκπλήξεις στον αποψινό πέμπτο και τελευταίο αγώνα της σειράς στο ΟΑΚΑ (21.45, ΝΕΤ).

«Σε όλα τα ματς προσπάθησαν να κάνουν κάτι καινούριο και κυρίως στην επίθεση. Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με βάση τα χαρακτηριστικά των παικτών τους. Δεν νομίζω ότι θα γίνουν τόσο μεγάλες εκπλήξεις. Οσο για το αμυντικό κομμάτι, εκτιμώ πως ό,τι προσπαθήσουν να κάνουν, θα είναι εύκολο για εμάς να το διαβάσουμε» είπε ο πολυνίκης της Ευρωλίγκας με οκτώ κατακτήσεις τροπαίων. Ισως και να θέλησε να επιρεάσει τον αντίπαλο τεχνικό Ντέιβιντ Μπλατ λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ.

«Εκπληξη θα είναι αν ο Σχορτσανίτης αρχίσει να ευστοχεί σε τρίποντα έπειτα από πικ εν ποπ. Το ζητούμενο είναι να παίξουμε καλή άμυνα. Επιθετικά προσπαθούν να βγάλουν ό,τι καλύτερο από τους παίκτες τους. Όπως και πριν από το πρώτο παιχνίδι, έτσι και τώρα, προετοιμαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει, βέβαια, να πω ότι όπως εμείς γνωρίζουμε με ποιο τρόπο επιτίθεται και αμύνεται η Μακάμπι, το ίδιο ισχύει και για την άλλη πλευρά», τόνισε ο «Ζοτς» συμπληρώνοντας ότι «η μόνη ίσως έκπληξη ήταν ο τρόπος που έπαιξε ο Οχαγιόν».

Τι ρόλο παίζουν όμως οι προσωπικότητες των παικτών σε τέτοια ματς; Ο Ομπράντοβιτς απάντησε μνημονεύοντας το όνομα ενός πρώην παίκτη του και νυν… Μιλανέζου, του Αντώνη Φώτση: «Σε κάθε μεγάλο ματς _ και το αυριανό ματς με τη Μακάμπι είναι μεγάλο _ βγαίνει ένας παίκτης που αποφασίζει να κάνει πολλά πράγματα. Θυμάστε τον Αντώνη Φώτση στον τέταρτο τελικό της περυσινής χρονιάς με τον Ολυμπιακό; Βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά και ήταν ο παίκτης - κλειδί για την έκβαση του αγώνα με έξι στα έξι σουτ τριών πόντων».

Οσο για τον αγώνα με τη Μακάμπι ο «Ζοτς» δεν κρύφτηκε: «Είναι ένα ματς χωρίς αύριο. Με εξαίρεση το πρώτο, τα άλλα τρία παιχνίδια ήταν δύσκολα και σκληρά, πανομοιότυπα και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Παρ’ ότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ θέλω να μεταδώσω στους παίκτες μου ότι είναι ευκαιρία να απολαύσουν το προνόμιο του ότι θα παίξουμε μπροστά σε τόσο κόσμο. Θα είναι μεγάλο προνόμιο ένα γεμάτο γήπεδο. Είναι σημαντικό να παίξουμε με αυτοσυγκέντρωση, να μην υποπέσουμε σε λάθη και να μην είμαστε νευρικοί. Θα είναι επίσης σημαντική η μάχη των ριμπάουντ. Βλέποντας και τα τέσσερα προηγούμενα ματς, προσπαθήσαμε να προσθέσουμε κάποιες
Keywords
Τυχαία Θέματα