ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επίθεση φιλίας και συνεργασίας προς την Κουμουνδούρου έκανε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα συμβάλει σε ενδεχόμενη «κυβέρνηση Αριστεράς».


Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στη Δημοκρατική Αριστερά, όπως και σε όλα τα μικρότερα κόμματα, έχουν διαπιστώσει ότι ενόψει της κάλπης της 17ης Ιουνίου,

διαμορφώνονται συνθήκες πόλωσης που μπορεί να τα συμπιέσουν. Για το λόγο αυτό, ο Φώτης Κουβέλης επιχειρεί ήδη να «οχυρωθεί» από «τα αριστερά του», ώστε να μην διαρρεύσουν ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ προς την Κουμουνδούρου, αν οι συσχετισμοί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ παραμείνουν «ντέρμπι» για την πρώτη θέση.

Έτσι χθες, με συνέντευξή του στο Bloomberg, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ του κόμματός του και του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αυτή θα εξαρτηθεί από το αν η Κουμουνδούρου θα μπορέσει να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Βάζουμε δύο «κόκκινες γραμμές» στο ενδεχόμενο συνεργασίας, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι αυτές είναι αφενός η παραμονή της χώρας στο ευρώ και αφετέρου η σταδιακή αποδέσμευση από το μνημόνιο. Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι αν υπάρξει τέτοια συμφωνία μεταξύ ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ, αυτή θα πρέπει να είναι «σαφής και γραπτή».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα