ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας συναντώνται απόψε για να ετοιμάσουν το έδαφος. Χαμηλά  ο πήχης των προσδοκιών. Εκτός ατζέντας το Ελληνικό πρόβλημα.


Στόχος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, όμως φαίνεται πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια με τη Γερμανία να επιμένει στα σενάρια τρόμου, προκειμένου να στηρίξει τη θέση της κατά του ευρωομολόγου.

Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Π. Μοσκοβισί, μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, σε ερώτηση εάν, ο πρόεδρος Φ. Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ πιέζονται ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσε «Θέλουμε να συνεργαστούμε με τη γερμανία». Ανακοίνωσε δε, ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον Φρανσουά Ολάντ και την Άγκελα Μέρκελ ενώ απόψε στο Παρίσι, θα συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών  κ. Σόιμπλε από τη Γερμανία,  κ. Μόντι από την Ιταλία,  κ. ντε Γκίντος ή  κ. Γκρίλι από την Ισπανία μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο.

Ο Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει τη λήψη μέτρων αμοιβαιοποίησης του χρέους, την εισαγωγή εγγυήσεων των τραπεζικών καταθέσεων και μέτρων προώθησης της χρηματοπιστωτικής ολοκλήρωσης, ενώ η Άγκελα Μέρκελ επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία για μεγαλύτερη πολιτική ολοκλήρωση πριν από οποιοδήποτε άλλο βήμα.

Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που η μία μετά την άλλη προστρέχουν στο μηχανισμό στήριξης, στοιχίζονται πίσω από την πρόταση της Γαλλίας και αναμένεται να επιδιώξουν σε  αυτή τη Σύνοδο Κορυφής να προωθήσουν την ιδέα της αμοιβαιοποίησης του χρέους.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με στέλεχος της Γερμανικής Κυβέρνησης δεν θα ληφθούν αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 – 29 Ιουνίου.

Πληροφορίες θέλουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να συνεδριάζουν εντός του Ιουλίου με κεντρικό θέμα τη χώρα μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα