ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΧΤΥΠΑΕΙ 40

Τα κύρια σημερινά χαρακτηριστικά του καιρού είναι ότι ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει κατά τόπους στους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου (ειδικά στην Ανατολική Ελλάδα), ότι το μεσημέρι αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα βόρεια ορεινά της χώρας, ενώ στα νότια οι άνεμοι θα πνέουν έως και 7 μποφόρ.  

Ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν κατά τόπους, δίνοντας βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στη Μακεδονία και στην Θράκη. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη

Θράκη θα είναι τοπικά έντονα, ειδικά στα ορεινά.

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς, στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 38 και κατά τόπους 40 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 20 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 22 έως 32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα φυσούν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί. Ασθενείς έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στον Κορινθιακό και στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων το δυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ.

Αττική 

Καλό και ζεστό καιρό με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι, αναμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 και σε κάποια σημεία του λεκανοπεδίου τους 39 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά του νομού δε θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς. Ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη 

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας στα ορεινά, θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα