ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Στο υπουργείο Υγείας συναντώνται οι ηγεσίες του Υγείας και Εργασίας, με τους προέδρους του ΕΟΠΥΥ και των Φαρμακοποιών και στόχο την εξεύρεση λύση για την πληρωμή τους και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων. 

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Σταυρόλεξο για γερούς λύτες αποδεικνύεται η εξεύρεση λύσης για την πληρωμή των Φαρμακοποιών και τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ,

με επίκεντρο την οποία, πραγματοποιείται σήμερα (11.30) ευρεία διυπουργική σύσκεψη των υπουργών Υγείας και Εργασίας.

Στο τραπέζι, εκτός από τους Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση, θα καθίσουν, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρης, ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, αλλά και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θ. Αμπατζόγλου.

Η καθυστέρηση της καταβολής της δεύτερης δόσης του Απριλίου από τον ΕΟΠΥΥ στους Φαρμακοποιούς, που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή, οδήγησε τον ΠΦΣ στην απόφαση για νέα πανελλαδική άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, ίσως και από τη Δευτέρα, αν δεν ξεκινήσει η αποπληρωμή.

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν τον ΕΟΠΥΥ να μην έχει τα απαραίτητα κονδύλια, αλλά και τα υπόλοιπα ταμεία, από τα οποία μόνο μπορεί να δανειστεί χρήματα, επίσης να έχουν άδεια ταμεία.

Θα πρέπει να θυμίσουμε πως οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας συνεχίζουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση, τουλάχιστον έως τα τέλη του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή, διεκδικώντας και την τακτοποίηση των χρεών του 2011, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προτείνει την πραγματοποίηση πράξης νομοθετικού περιεχομένου από τον υπουργό Υγείας και να δοθεί η δυνατότητα δανειοδότησης του ΕΟΠΥΥ με περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από Τράπεζες. Άλλο σενάριο το οποίο ίσως τύχαινε θετικής αποδοχής από τους φαρμακοποιούς είναι να μπει το κράτος εγγυητής στα χρέη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα