ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΕΡΟΝ

09:50 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι υπάρχει πρόθεση από την χώρα του να κλείσει τα σύνορά της στους Έλληνες οικονομικούς μετανάστες αν η δική μας βουλιάξει στην κρίση και βγει από το ευρώ, προκάλεσαν δυσφορία και αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη με σκοπό να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Κάμερον σύμφωνα με τις οποίες είναι διατεθειμένος να περιορίσει την είσοδο στη Βρετανία Ελλήνων

πολιτών που θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ι.Α. Ζέπο να καλέσει σήμερα Πέμπτη σε συνάντηση τον πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν, ώστε να του επισημάνει ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις ενδεχομένως να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και να προκαλέσουν προβλήματα στο κλίμα της εμπιστοσύνης, το οποίο είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ε.Ε.

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του κάλεσε τον Κάμερον να διαψεύσει ή να ανασκευάσει τα λεγόμενά του. Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: «Το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την ενότητα και την ευστάθεια της ευρωζώνης, ώστε να απειλεί με αστυνομικά μέτρα που παραβιάζουν όλες τις αρχές, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τους κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου. Θα ήταν προτιμότερο αν ο Βρετανός Πρωθυπουργός, αντί να κάνει προσβλητικά σχόλια ή σχόλια που δημιουργούν τεχνητή νευρικότητα στις αγορές, έδινε περισσότερες εξηγήσεις για τις πληροφορίες περί χειραγώγησης του βασικού επιτοκίου (LIBOR) και αν φρόντιζε για τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας του, που θέλει, παρότι εκτός της ζώνης του ευρώ, να είναι το χρηματοοικονομικό κέντρο και της ευρωζώνης!».

Ο ευρωβουλευτής Γερμανίας Γ. Χατζημαρκάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Βρετανίας με καυστικό τρόπο: «Πριν ο Βρετανός πρωθυπουργός κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας για τους Έλληνες, φαντάζομαι πως θα φροντίσει να απαλλαγεί έγκαιρα από κάθε τι ελληνικό, επιστρέφοντας τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα. Επίσης, υποθέτω, πως θα καλέσει όλους τους Έλληνες εφοπλιστές να αποσύρουν τις επιχειρήσεις τους από το Λονδίνο και τους Έλληνες καταθέτες, που έχουν μεταφέρει μαζικά χρήματα τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο, να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Η Μεγάλη Βρετανία είναι μέρος του προβλήματος. Το παρασιτικό οικονομικό μοντέλο έχει βαθιές ρίζες στο Λονδίνο. Φιλοξενεί την κερδοσκοπική βιομηχανία που προκάλεσε την κρίση στο ευρώ. Λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει».

Keywords
Τυχαία Θέματα