ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Τη δική τους εσωκομματική τάση ανακοινώνουν το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου οι «διαφωνούντες» της ΔΗΜΑΡ. Στο εσωκομματικό ρεύμα θα συμμετάσχουν 3 βουλευτές, 18 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και 23 μέλη τοπικών οργανώσεων.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Είναι πλέον γνωστό ότι στη ΔΗΜΑΡ έχουμε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα», επισήμανε προχθές στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο διαφωνών με τα μέτρα βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ την

απόφαση για τη συγκρότηση ενός διακριτού εσωκομματικού πόλου αποκάλυψε και ο έτερος «αντάρτης», Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Πανελλαδικές… προετοιμασίες

Η δημιουργία ενός διακριτού εσωκομματικού πόλου, που θα φέρει νέους πονοκεφάλους στον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, ήταν μία ιδέα που «ζυμωνόταν» από καιρό μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι διαφωνούν με τα μέτρα, αλλά και με τη στρατηγική στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά.

Έτσι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στις 7 Οκτωβρίου, οι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής όπως ο Ανδρέας Νεφελούδης και Βαγγέλης Ζορκάδης, αλλά και προβεβλημένα στελέχη τοπικών οργανώσεων της ΔΗΜΑΡ, θα διοργανώσουν πανελλαδική σύσκεψη στελεχών του κόμματος και θα ιδρύσουν μία νέα τάση. Όλοι οι προαναφερθέντες, εξάλλου, σημειώνουν, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, ότι η δημιουργία και η δράση εσωκομματικών ρευμάτων και τάσεων προβλέπεται από το ίδιο το καταστατικό του κόμματος. Μάλιστα, διευκρινίζουν ότι η κίνησή τους δεν στρέφεται κατά της ηγεσίας, καίτοι θεωρείται δεδομένο ότι η συγκεκριμένη τάση θα αντιτάσσεται στη στήριξη της κυβέρνησης από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Τρεις «αντάρτες»

Εξάλλου, όσο κοντύτερα έρχεται η ώρα ψήφισης των μέτρων-σοκ, τόσο περισσότεροι γίνονται οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που είναι… έτοιμοι για όλα. Εκτός των κκ. Μιχελογιαννάκη και Βουδούρη, αποφασισμένος να καταψηφίσει τα μέτρα (αφ’ ης στιγμής αυτά θα έρθουν σε ένα άρθρο) εμφανίζεται ο βουλευτής Μαγνησίας, Πάρις Μουτσινάς, ενώ πολύ προβληματισμένοι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Ευβοίας, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Γιάννης Πανούσης.

Πάντως, στο καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν προβλέπονται διαγραφές και, έτσι, οι παραπάνω βουλευτές θα διεκδικήσουν να μείνουν στο κόμμα ακόμη και μετά την καταψήφιση των μέτρων.

Ωστόσο, στελέχη όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης και ο εκπρόσωπος τύπου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, έχουν ήδη δείξει την πόρτα της εξόδου σε όσους καταψηφίσουν τα μέτρα. Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος έχει καλέσει τους βουλευτές «να ξεκαθαρίσουν τη σχέση με το κόμμα», ενώ χθες, ο κ. Μαργαρίτης κατηγόρησε τους Βουδούρη-Μιχελογιαννάκη ότι «έχουν χάσει το μέτρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα