Ο δήμιος του έρωτα

Η εβδομηντάχρονη Θέλμα (Ξένια Καλογεροπούλου), χορεύτρια στο παρελθόν, διακατέχεται από μια έντονη ερωτική εμμονή για τον προηγούμενο και κατά πολύ νεότερο ψυχοθεραπευτή της, τον Μάθιου, με τον οποίο πριν από 8 χρόνια είχε συνάψει μια σύντομη ερωτική σχέση. Οι 27 μέρες που διήρκεσε η σχέση αυτή έχουν καρφωθεί στο μυαλό της και την καθιστούν ανήμπορη να συνεχίσει τη ζωή της. Ο καινούργιος της ψυχοθεραπευτής, ο Ίρβιν (Μηνάς Χατζησάββας), θα προσπαθήσει κατά τη διάρκεια των συνεδριών τους να ξεριζώσει με κάθε θεραπευτικό μέσο που διαθέτει αυτή την εμμονή.

Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός θεάτρου και χοροθεάτρου, καθώς μια μπαλαρίνα (Έλενα Γεροδήμου) αναπαριστά χορογραφικά την ψυχή της Θέλμα, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μάθιου (Χρήστος Παπαδόπουλος) είναι ταυτόχρονα και χορευτής και αλληλεπιδρά με την μπαλαρίνα, ενώ και οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας μπαίνουν κι αυτοί σε μια κινησιολογική περιπέτεια μαζί τους. Το γήρας, ο έρωτας, η δύσκολη επικοινωνία προσεγγίζονται με λεπτό χιούμορ και ταχείς ρυθμούς, οι οποίοι εξυπηρετούν το στόχο της παράστασης, να σπάσει τη σοβαροφάνεια που καραδοκεί όποτε θέτουμε μεγάλα ερωτήματα για τη ζωή.

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση: Ευαγγελία Ανδριτσάνου. Θεατρική διασκευή-Μουσική-Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης. Σκηνικά-κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού. Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Χρήστος Παπαδόπουλος. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Βίντεο: Creatives Pro. Βοηθός σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Ντούμη. Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Έλενα Γεροδήμου, Χρήστος Παπαδόπουλος. Παραγωγή: Γιώργος Καρναβάς, Δημήτρης Παπαιωάννου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Διονύσης Μπουγάς.

INFO: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, 210 3418550, www.mcf.gr. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Είσοδος 12 – 15 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα