Ο λόγος παραίτησης, έγινε …ερώτηση

07:58 1/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Αντικείμενο; Το ίδιο με αυτό που προκάλεσε την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού και οι επιπτώσεις που επιφέρει.

Υπό τον τίτλο «Ξεκινούν οι κατασχέσεις σπιτιών ανέργων για οφειλές στις εταιρείες ύδρευσης ενόψει της ιδιωτικοποίησης», ο κ. Αρσένης καταγγέλλει τη διακοπή νερού σε ανέργους που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Αφορμή αποτέλεσε η κίνηση διαδικασίας κατάσχεσης του σπιτιού μακροχρόνια ανέργου για οφειλές μόλις 831 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ

και οι καταγγελίες εργατικών συνδικάτων στον Πειραιά περί διακοπής υδροδότησης σε μακροχρόνια ανέργους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς την εταιρεία.

Αναφέροντας ακόμα ότι «η ιδιωτικοποίηση του νερού στη Βρετανία από τη Θάτσερ αύξησε το κόστος κατά 50% τα πρώτα τέσσερα χρόνια, τριπλασίασε τις διακοπές παροχής σε νοικοκυριά που αδυνατούσαν να πληρώσουν, οδήγησε σε περισσότερα κρούσματα δυσεντερίας και σε αλλεπάλληλες παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας», ο νεαρός ευρωβουλευτής ζητά να μάθει αν είναι σύμφωνη με το άρθρο 9 της οδηγίας πλαίσιο για τα ύδατα, η διακοπή της πρόσβασης σε υπηρεσίες νερού σε άνεργους πολίτες που λόγω της δυσχερούς οικονομικής του κατάστασης δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού.

Για να δούμε τι θα πει η Κομισιόν…

Keywords
Τυχαία Θέματα