ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΑΝΤ – ΝΤΡΑΓΚΙ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής που γίνεται την Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 του μήνα στις Βρυξέλλες, ο Φρανσουά Ολάντ συναντιέται σήμερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. 

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στο Βέλγιο, η οποία απ’ ό,τι φαίνεται ότι θα είναι καθοριστική για την κρίση χρέους στη ζώνη του ευρώ, αλλά και την περαιτέρω ευρωπαϊκή ενοποίηση. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ενώ την Τετάρτη (27/6) θα ανταλλάξει απόψεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Ο Τόνι Μπλερ ρίχνει το μπαλάκι στη Γερμανία 

«Η ευρωζώνη θα επιβιώσει μόνο αν η Γερμανία εγγυηθεί τα χρέη των δοκιμαζόμενων κρατών μελών της νομισματικής ένωσης» είπε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC. «Το μοναδικό πράγμα που θα σώσει το κοινό νόμισμα πλέον… είναι ένα μεγάλο σχέδιο στο οποίο η Γερμανία είναι προετοιμασμένη να δεσμεύσει πλήρως την οικονομία της (στο ευρώ)», ανέφερε ο Τ. Μπλερ, τονίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να «εκλάβει το χρέος του ενός ως το χρέος όλων».

Ευρω-ασφαλιστικό σύστημα θέλει ο Ρομπάι

Ο δε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι ζήτησε τη δημιουργία «ευρω-ασφαλιστικού συστήματος», το οποίο θα θέσει προς συζήτηση στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και της 29ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες. Ο Ρομπάι στην ουσία ζητά τη μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων των κρατών-μελών της Ε.Ε. με εναρμονισμένο και δεσμευτικό τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα