ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αναστάτωση και ανησυχία προκάλεσαν οι σεισμικές δονήσεις σε Αχαΐα και Λασίθι της Κρήτης, από τις οποίες ωστόσο δεν υπήρξαν προβλήματα και δεν καταγράφτηκαν ζημιές.

Αρκετά ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες το απόγευμα στα όρια των νομών Αχαΐας και Ηλείας. Η πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου αναφέρει ότι ο σεισμός στην Αχαΐα ήταν έντασης 4,4 βαθμών της

κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο του εντοπίζεται 9 χλμ. νοτιοδυτικά του Κάτω Μαζαρακίου, 29 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας και 32 χλμ. βορειοανατολικά της Αμαλιάδας. Το εστιακό βάθος ήταν γύρω στα 5 χιλιόμετρα.

Χθες βράδυ (28/5), οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου, στο νομό Λασιθίου της Κρήτης, ανησύχησαν με αφορμή τουλάχιστον τέσσερις σεισμικές δονήσεις που έγιναν αισθητές, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Φίλιππο Βαλιανάτο, Καθηγητή του Εργαστηρίου Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, οι δονήσεις έφατσαν μόλις τα 2,5 Ρίχτερ, ωστόσο προκάλεσαν αναστάτωση γιατί το επίκεντρο, που εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγίου Νικολάου, ήταν σε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις στο 1 χλμ. Ωστόσο, οι ειδικοί επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τη συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα, ενώ πέρα από την αναστάτωση των κατοίκων, οι δονήσεις δεν αναφέρθηκε, να προκάλεσαν κάποιες ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα