Κι όμως, λεφτά υπάρχουν…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Ένας στους δύο Έλληνες ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Καμμένο, δηλαδή περιθωριακά και παραθεσμικά κόμματα». Αυτή η φράση ανήκει στον Θόδωρο Πάγκαλο. Την εκστόμισε στον Αλ. Παπαχελά. Στην ίδια εκπομπή είπε ότι το μεγαλύτερο φασιστικό, ναζιστικό κόμμα είναι στη Νορβηγία, όπου δεν έχουν σχεδόν καθόλου μετανάστες.
Την ίδια ημέρα

είχε άρθρο και στα «ΝΕΑ» με τίτλο «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ». Και εξηγούσε ότι τα λεφτά είναι τα ευρωπαϊκά για τα οποία δεν κάνουμε τίποτα προκειμένου να τα απορροφήσουμε. Εξηγεί ότι τα ευρωπαϊκά χρήματα (ΕΣΠΑ) είναι 25 δισ. και πρέπει να απορροφηθούν μέχρι το 2015. Με τον ρυθμό που πάμε, γράφει ο Πάγκαλος, θα έχουν μείνει στα αζήτητα 8 δισ. περίπου.
Στην Ιταλία πήγαν φυλακή σεισμολόγοι, γιατί αμέλησαν και καθησύχασαν τον κόσμο ότι σεισμός δεν θα γίνει, αν και χτυπούσαν συνεχώς παρασεισμοί. Ποιοι κυβερνούσαν μέχρι τώρα και αμέλησαν να προωθήσουν την απορρόφηση; Ποιος αντιπρόεδρος κυβέρνησης ήταν συντονιστής; Ποιοι υπουργοί και ποιοι πρωθυπουργοί; Τα παραθεσμικά κόμματα μήπως;
Την απάντηση έδωσε ο ίδιος στην εκπομπή του Αλ. Παπαχελά: «Εγώ, ως αντιπρόεδρος, είχα τον συντονισμό και έκανα καταπληκτική δουλειά. Πήγα στον πρωθυπουργό, την έδωσα και του είπα ‘‘αυτά έκανε ο τάδε υπουργός, αυτά δεν έκανε ο άλλος υπουργός’’. Και ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα. Γιατί θα έπρεπε να παραιτηθώ εγώ;».
Αυτή ακριβώς είναι η νοοτροπία, αυτή και η πραγματικότητα. Ούτε τους περνάει από το μυαλό ότι όταν ένας εντεταλμένος και αμειβόμενος από το κρατικό ταμείο δημόσιος υπηρέτης δεν μπορεί να εκτελέσει το καθήκον για το οποίο και ορκίστηκε έχει μόνο δύο δρόμους. Είτε να πάει στον εισαγγελέα, στη Δικαιοσύνη, και να πει ότι οι τάδε και τάδε βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον, κάνουν απιστία σε βάρος της υπηρεσίας τους, και να μείνει στη θέση του, είτε να πάει στη Δικαιοσύνη να τα πει και ύστερα να παραιτηθεί. Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει.
Μήπως, λοιπόν, Θόδωρε, καλύτερα να εξαφανιστείτε από προσώπου γης και να δώσετε τις καρέκλες που κρατάτε σε νέους για να μην τις δώσει ο λαός (και) στη Χρυσή Αυγή και αναγκαστούμε να σας δικάσουμε με κατηγορία ότι αμελήσατε να φύγετε και ήρθε η Χρυσή Αυγή;
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο δεν συζητάμε. Και η αυτογελοιοποίηση ενός Πάγκαλου έχει όρια…Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα