Μας πνίγουν στο πετρέλαιο του Αιγαίου!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ

Τι διακυβεύεται αυτή την εποχή στην Ευρώπη και τι στην Ελλάδα, η οποία 
–σύμφωνα με απόρρητα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε σήμερα– πνίγεται στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο; Είναι πια σαφές ότι άλλη είναι η πραγματικότητα από αυτή που παρουσιάζει το λεγόμενο «Διευθυντήριο» της παγκόσμιας οικονομίας. Στην Ευρώπη το διακύβευμα είναι αν θα μείνει Ευρώπη ή θα πάει κατά διαβόλου, όπως είπε ευθέως ο Ιταλός πρωθυπουργός

κ. Μόντι, δίνοντας το στίγμα του με τον πιο σύντομο και πιο δραματικό τρόπο. Για την Ελλάδα το διακύβευμα είναι να ξαναρχίσει από την αρχή, με μία νέα (την Πέμπτη) χρεοκοπία στην περίπου δύο αιώνες ζωή της… Θέλει κανείς τη διάλυση της Ευρώπης; Όλοι όσοι δεν θέλουν την Ευρώπη να γίνει κράτος, δηλαδή Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Και είναι πολλοί και ισχυροί. Θέλει κανείς τη χρεοκοπία της Ελλάδας; Πολλοί και ισχυροί, που θέλουν να θέσουν υπό έλεγχο και τον τεράστιο πλούτο της Ελλάδας σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό, ήλιο, θάλασσα κ.λπ., αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο την ίδια την περιοχή μας ως κερκόπορτα της Ευρώπης. Τόσο απλά και τόσο δραματικά είναι τα πράγματα. Η πρωτοκαθεδρία, την οποία επιδιώκει η Γερμανία με όπλο την οικονομική ισχύ της, δεν έχει το ίδιο «πρόσωπο» σε όλες τις χώρες.

Χ. Σμιτ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε με στόχο να τίθεται υπό έλεγχο η Γερμανία στον στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό τομέα θύμισε στη Μέρκελ ο προκάτοχός της, Χέλμουτ Σμιτ. Τώρα ο κ. Σμιτ επεξεργάζεται μυστικά νέο σχέδιο μαζί με τον Γάλλο πρώην επίτροπο Ζακ Ντελόρ, γνωστό μας από τα πακέτα με τα οποία Γερμανία και Γαλλία δωροδόκησαν το σύμπαν στην Ελλάδα, ώστε να έχουν υπό έλεγχο τον πολιτικό κόσμο. Το σχέδιο θα είναι το δεύτερο πλάνο, αν η κ. Μέρκελ προχωρήσει ως οικονομικός οδοστρωτήρας. Η Γερμανία δεν επιθυμεί την πρωτοκαθεδρία για λόγους πρεστίζ. Επιθυμεί να θέσει υπό έλεγχο την Ευρώπη και να εκμηδενίσει κάθε ανταγωνισμό. Ακριβώς όπως λειτουργεί το πανίσχυρο καρτέλ σε βάρος μικρότερων επιχειρήσεων. Να κάνει στην πράξη αυτό που απαγορεύει ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το γερμανικό Σύνταγμα.
Οι ΗΠΑ και ασφαλώς η Ρωσία, η Κίνα και οι μικρότερες χώρες δεν έχουν κανένα συμφέρον να γίνει μέσω του ελέγχου στο ευρώ πανίσχυρη η Γερμανία και έτσι στηρίζουν έως έναν βαθμό τις χώρες αυτές. Από την πλευρά τους, η στήριξη δεν έχει πια τη μορφή της στήριξης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και εκείνες ζητούν οικονομικά προγεφυρώματα ανάλογα με τη χώρα. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι τα πιο ελκυστικά προγεφυρώματα για όλους και λόγω του πλούτου (πετρέλαιο κ.λπ.), αλλά και λόγω της γεωγραφικής τους θέσης ως κερκόπορτα σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Καθένας, λοιπόν, από τους ενδιαφερόμενους θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα. Πώς θα το επιτύχει; Με εξωτερική απειλή και εσωτερικούς «φίλους» που είναι πρόθυμοι για λίγα, για περισσότερα ή για όλα… Αποδείξεις γι’ αυτά; Όποιος θέλει τις βρίσκει.
Ο Χριστοφοράκος θα μπορούσε να καταδικαστεί στην Ελλάδα, αν το κράτος μας λειτουργούσε, όπως οι Η

Keywords
Τυχαία Θέματα