Νέο θρίλερ με Ψωμιάδη!

Πολλοί θεωρούσαν ότι όταν ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη το σκάνδαλο Κασιμάτη με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια και τις επιχειρήσεις «μαϊμού» που εισέπρατταν τεράστια ποσά ως δήθεν επιστροφές ΦΠΑ θα είχε αντίκτυπο στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον τότε περιφερειάρχη και γενικό «αφεντικό» της πόλης.
Ο Κασιμάτης εξαφανίστηκε

και μετά από πολλά χρόνια αποκάλυψε πολλά για εφοριακούς και άλλους πολιτικούς, αλλά δεν έθιξε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον οποίο είχε και γνωριμία και συνεργασία την εποχή της νομιμότητας. Τώρα στη Θεσσαλονίκη είναι ξανά στη βιτρίνα ο πρώην περιφερειάρχης και πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό του ένα νέο θρίλερ τύπου Παπαγεωργόπουλου και αυτό γιατί εναντίον του και εναντίον του αδελφού του, Διονύση (ποδόσφαιρο, στέλεχος ΠΑΣΟΚ), ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για μεγάλα ποσά που διέθεταν με τη μέθοδο του τεμαχισμού σε «νόμιμα 45άρια».
Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν βάσιμες, τότε το θρίλερ θα έχει πολύ άσχημη κατάληξη και θα θυμίζει επί το ελαφρύτερο βέβαια εκείνο του Παπαγεωργόπουλου. Επιπλέον, ανοιχτή είναι και μια υπόθεση πολύ σοβαρή που αφορά στον δρόμο του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση αυτή υπάρχουν βαρύτατες κατηγορίες από την Εισαγγελία, η οποία πρότεινε, μάλιστα, παραπομπή και προφυλάκιση ατόμων που εμπλέκονται. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο αδελφός του Ψωμιάδη μαζί με άλλους νομαρχιακούς συμβούλους.
Στα Γιάννενα γίνεται τον τελευταίο καιρό μεγάλη συζήτηση στους… κοσμικούς, πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους για μια επιχείρηση που ξεκινά και φαίνεται να έχει άρωμα Θεσσαλονίκης. Κάποιοι στο όνομα ενός στενού συνεργάτη του πρώην «περιφερειάρχη της καρδιάς μας» μυρίζουν «άρωμα Ψωμιάδη» στην επένδυση σε σούπερ μάρκετ προς την περιοχή αεροδρομίου των Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική αίτηση για αδειοδότηση της επιχείρησης κατατέθηκε στον Δήμο Ιωαννίνων στις 22 Ιανουαρίου 2013 από τον συνεργάτη του Παναγιώτη Ψωμιάδη και κουμπάρο του αδερφού του Διονύση, Δημήτρη Πέκο, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του καταστήματος. Η επιχείρηση αναφέρεται ως «Υπεραγορά Τροφίμων-Σούπερ Μάρκετ» και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν, η επιχείρηση της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε ισόγειο χώρο χιλίων τετραγωνικών μέτρων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 110.

Ο σύμβουλος
Όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό έγγραφο, ο Δημήτρης Πέκος τον Ιούλιο του 2011, και ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης βρισκόταν σε αργία, προσελήφθη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ως συνεργάτης του αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη. «Τα καθήκοντα του ανωτέρω προσληφθέντα», όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, «συνίστανται στην υποβοήθηση του έργου του περιφερειάρχη σε θέματα οικονομικά, πολιτιστικά και εμπορίου».
Ο κ. Πέκος εκτός από σύμβουλος και κουμπάρος του Διονύση Ψωμιάδη ήταν και ιδιοκτήτης καταστήματος φωτιστικών επί της Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη και λέγεται ότι πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010 υπήρξε υπεύθυνος για την οικονομική στήριξη της προεκλογικής εκστρατείας του έκπτωτου σήμερα περιφερειάρχη. Μάλιστα, το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τις υπεργολαβίες που έδινε το ΚΕΚ της νομαρχίας στο ιδιωτικό ΚΕΚ «Εργογνώση», στο οποίο φέρονταν και ως ιδιοκτήτες. Τις καταγγελίες είχε κάνει στο παρελθόν ο τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου, Γρηγόρης Χατζησάββας αλλά και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος είχε ζητήσει να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που προβλέπει το Καταστατικό του ΚΕΚ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ένα πραγματικό κέντρο κατάρτισης ή ένας μηχανισμός χρηματοδότησης των ανθρώπων του Ψωμιάδη.
Τα αντανακλαστικά του κ. Ψωμιάδη υπήρξαν άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών. «Η αγάπη και η εκτίμησή μου για την πρωτεύουσα της Ηπείρου και τους κατοίκους της είναι δεδομένες. Μετά, όμως, από 45 χρόνια συνεπούς και επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας στη Θεσσαλονίκη, θέλω να ξεκαθαρίσω πως η είδηση ότι προτίθεμαι να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά στα Γιάννενα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έχω κολλήσει πολλά ένσημα στη ζωή μου, δεν είμαι ανεπάγγελτος, συνεχίζω ενεργός την επαγγελματική μου πορεία» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποια είναι αυτή η επαγγελματική του πορεία και αποκαλύπτει από μόνος του πως ο επιχειρηματίας είναι «φίλος ή συνεργάτης του».

Ποιος γνωρίζει…
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης δηλώνει πως «ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έρχεται συνεχώς στα Γιάννενα. Κάποια στιγμή μου είχε αναφέρει κάτι για σούπερ μάρκετ, αλλά γνώριζα ότι πρόκειται για την κουνιάδα του». Ο ίδιος ο κ. Καχριμάνης τονίζει πως στον χώρο που φέρεται να ανοίγει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης την επιχείρησή του λειτουργούσε και προηγουμένως σούπερ μάρκετ «άρα δεν είναι δύσκολο να εκδοθεί ξανά άδεια λειτουργίας» συμπληρώνει. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στον σχετικό φάκελο που έχει υποβάλει στη διεύθυνση Εμπορίου του Δήμου Ιωαννίνων στενός συνεργάτης του κ. Ψωμιάδη και κουμπάρος του αδερφού του Διονύση, στον οποίο θα ανήκει η επιχείρηση, υπάρχει θετική γνωμοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα από το τμήμα Υγιεινής.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τρεμόπουλος, δηλώνει πως «όλοι ξέραμε ότι ο Πέκος είναι ο άνθρωπος του Ψωμιάδη σε πολλά επίπεδα εμφανή και αφανή. Τον γνωρίσαμε το 2003 ως ειδικό συνεργάτη του. Υπήρξε ο γενικών καθηκόντων του. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές του Ψωμιάδη».

Keywords
Αναζητήσεις
pecos dimitris, pekos ola super market
Τυχαία Θέματα