Τσίπρας : Θέμα χρόνου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τη βεβαιότητά του ότι αργά ή γρήγορα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας «εκτός κι αν καταλύσουν την ίδια τη δημοκρατία σε μια ευρωπαϊκή χώρα», εξέφρασε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του σήμερα σε συγκέντρωση εργαζομένων στον ΟΣΕ.

Με αφορμή επίσης την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα

προς την τρόικα ανέφερε «μη μας ζορίζετε άλλο, γιατί θα δείτε απέναντί σας τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ», ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους εργαζόμενους να αναλογιστούν «τι έχασε η χώρα 8 μήνες τώρα, πόσες υποχωρήσεις έχουμε υποστεί, ακριβώς διότι μπροστά σε αυτούς τους αδίστακτους είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης και ο Στουρνάρας».

Ο Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα ή μάλλον το μόνο σχέδιο είναι το «ναι σε όλα» όπως τόνισε.

Στη συνέχεια με βάση τη στάση της κυβέρνησης εως σήμερα έθεσε το ερώτημα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, τι θα απαντήσουν αν αύριο το πρωί ζητήσουν από την Ελλάδα, αυτό που έγινε στην Κύπρο, δηλαδή το «κούρεμα» των καταθέσεων, αναφέροντας ουσιαστικά οτι η κυβέρνηση θα ενδώσει, γιατί μετά τη θέση που πήρε για την Κύπρο, «με ποιο ηθικό σθένος θα φέρει αντίρρηση για μια ανάλογη εξέλιξη για την Ελλάδα;».

Κλείνοντας ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αντίθεσή του στις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων υποδομών της χώρας ενώ για τον ΟΣΕ είπε ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του προμελετημένου, προσχεδιασμένου εγκλήματος εκποίησης δημόσιας περιουσίας. Διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για ένα σιδηρόδρομο που θα υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της χώρας, για έναν σιδηρόδρομο που θα παρέχει γρήγορη και ασφαλή μεταφορά, για ένα δημόσιο σιδηρόδρομο προσιτό στο λαό, μακριά από πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή και κακοδιαχείριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα