Dior: «Άνοιξε» την Εβδομάδα Μόδας με ένα show γεμάτο slogan και μηνύματα

Η αποστολή της Maria Grazia Chiuri —όπως είδαμε από την αρχή της καριέρας της στον γνωστό οίκο μόδας— είναι να εκσυγχρονίζει την αγαπημένη γκαρνταρόμπα του ίδιου του Christian Dior. Η ίδια τονίζει ξανά και ξανά πως: «Δεν υπάρχει ένας τύπος γυναίκας».

Έτσι η ίδια επιμένει στην επιδίωξη αυτής της αρχής κατά των στερεοτύπων. Στη νέα συλλογή που παρουσίασε στο Παρίσι υπήρχαν πολλά διαφορετικά υφάσματα και σχέδια μπλεγμένα μεταξύ τους ώστε να

δημιουργήσουν μια προφανή δήλωση φεμινιστικής τέχνης. Σε έναν κόσμο μετά την ταινία της Barbie, η Μaria Grazia Chiuri χρησιμοποίησε neon ροζ και κίτρινους τόνους στο background (από την Ιταλίδα καλλιτέχνιδα Έλενα Μπελαντόνι).

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Η ίδια η σχεδιάστρια δήλωσε για την κολεξιόν της:

«Πραγματικά, θέλω να σπάσω αυτή την πεποίθηση ότι οι συλλογές πρέπει να έχουν μόνο μια αναφορά. Νομίζω ότι στον χώρο της μόδας έχουμε επίσης αυτόν τον κίνδυνο – να δίνουμε αναφορές που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν προσωπικά. Θέλω λοιπόν πραγματικά να δημιουργήσω μια γκαρνταρόμπα για να μπορείτε να εξατομικεύσετε το στυλ σας.» 

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Φούστες σε Α γραμμή, ταγιέρ από δαντέλα, μπαλαρίνες και διαφάνειες ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν στο show και κέρδισαν την προσοχή μας. Ο οίκος Dior παρουσίασε τη νέα του κολεξιόν στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι και όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω του.

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Το σημείο κλειδί στα περισσότερα looks που είδαμε στην πασαρέλα ήταν τα layers που για μια ακόμη χρονιά μας κερδίζουν και θέλουμε να τα προσθέσουμε στα everyday look μας.

View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

Διαβάστε περισσότερα:

H πασίγνωστη Tik Toker που μας έμαθε να ντυνόμαστε chic & simple! 

Τα φορέματα του Φθινοπώρου που δε θα θέλουμε να βγάλουμε από πάνω μας

Γιλέκο: Πώς θα το φορέσεις στην καθημερινότητά σου για να αναβαθμίσεις το στιλ σου; (VIDEO)

Keywords
Τυχαία Θέματα