«Η Ν.Δ. πίσω από τη διαρροή των e-mails»

Αποκάλυψη-σοκ από τον πρώην γραμματέα Αποδήμων Νίκο Θεοδωρόπουλο, που στην κατάθεσή του στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υπέδειξε ως υπεύθυνο «γαλάζιο» κομματικό στέλεχος

Στοιχείο-σοκ, που εμπλέκει ευθέως τη Ν.Δ. στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων (και συγκεκριμένα τα e-mails) από το υπουργείο Εσωτερικών στην ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες (tovima.gr),

ο πρώην γραμματέας Aποδήμων του κόμματος Νίκος Θεοδωρόπουλος στην κατάθεσή του στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υπέδειξε «γαλάζιο» κομματικό στέλεχος για τη διαρροή. Ο ίδιος ωστόσο, δεν κατονόμασε το στέλεχος, το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει θέση στο υπουργείο Εσωτερικών. Το στοιχείο αυτό ανατρέπει τις αρχικές πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ότι πηγή της διαρροής των e-mails ήταν μια συνεργάτιδα του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «πραγματοποιήθηκε μια κατ’ αντιπαράσταση εξέταση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, δηλαδή της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου, του πρώην γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Ν. Θεοδωρόπουλου, και εκπροσώπων της Ν.Δ. και του υπουργείου Εσωτερικών. Η εξέταση έγινε σε καλό κλίμα, αν και δεν έλειψαν οι μεταξύ τους εντάσεις επειδή όλοι προσπαθούσαν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη του κόμματος. Ως γνωστόν, ο κ. Θεοδωρόπουλος εξωθήθηκε σε παραίτηση όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τη διαρροή των e-mails, που έφτασαν στα χέρια της κυρίας Ασημακοπούλου για να διαφημίσει την υποψηφιότητά της.

Το νέο αυτό στοιχείο που κατέθεσε ο κ. Θεοδωρόπουλος και το οποίο εμπλέκει ακόμα πιο πολύ τη Ν.Δ. διέψευσε ουσιαστικά χθες η Πειραιώς. Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Νίκος Ρωμανός μας είπε ότι:

• Επιβεβαιώνεται αυτό που έχει ειπωθεί, ότι τα στοιχεία διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ των πρώτων και δεύτερων εκλογών του 2023.

• Τα στοιχεία δόθηκαν από τον Νίκο Θεοδωρόπουλο στην ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε μεταγενέστερο χρόνο.

• Η Ν.Δ. δεν πήρε ποτέ τα αρχεία και αυτό επιβεβαιώθηκε και από την Αρχή Προστασίας, η οποία έκανε έρευνα στα γραφεία του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η Ν Δ, -mails,i n d, -mails