Ομιλία Φον ντερ Λάιεν για την «Κατάσταση της ΕΕ»-Δείτε live

Την ομιλία της για την «Κατάσταση της ΕΕ το 2023» εκφωνεί το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έχει την ευκαιρία να κάνει απολογισμό της θητείας της στην Κομισιόν και να θέσει ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για το μέλλον, καθώς απευθύνει την τελευταία ομιλία της για την κατάσταση της ΕΕ πριν τις Ευρωπαϊκές εκλογές..

Η πρόεδρος της Κομισιόν

αναμένεται να τονίσει πώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αλλάξει ριζικά το μπλοκ. Είπε στους πρεσβευτές νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η ΕΕ πρέπει να επεκτείνει τα σύνορά της για να αναγνωρίσει τις νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες. Είπε επίσης ότι η Ουκρανία και η Μολδαβία θα πρέπει να λάβουν την ένταξη για να αποτραπούν από το να πέσουν υπό την επιρροή χωρών που δεν συμμερίζονται τις αξίες του μπλοκ.

Για την ΕΕ, η συζήτηση για τη διεύρυνση σημαίνει διεύρυνση στον πυρήνα της ταυτότητάς της, καθώς τα κράτη μέλη αντιμετωπίζουν φόβους για έναν πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία και ανταγωνίζονται με την Κίνα και τις ΗΠΑ οικονομικά και τεχνολογικά, καθώς πολλοί αρχίζουν να ανησυχούν για την πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ.

Φον ντερ ΛάιενΕΕ
Keywords
Αναζητήσεις
omilia-fon-nter-laien-gia-tin-katastasi-tis-ee-deite-live.htm
Τυχαία Θέματα