Μεντιλίμπαρ: «Αν το κάναμε αυτό θα γινόμασταν ρεζίλι…» (video)

Οι «ερυθρόλευκοι», αντιμετωπίζουν την αγγλική ομάδα στο «Βίλα Παρκ», για τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League, αλλά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει την ευρωπαϊκή προσέγγιση της ομάδας του, λόγω ονόματος του αντιπάλου.

Διαβάστε επίσης τι είπε την παραμονή του ματς, για τον Ουνάι Έμερι, την

αντιμετώπιση του Όλι Ουότκινς, αλλά και τι θα θεωρούσε ένα καλό αποτέλεσμα στην Αγγλία:

Για την πρόκληση του πρώτου αγώνα σε ημιτελικά στην ιστορία του Ολυμπιακού: «Θα έχουμε τον ίδιο τρόπο προετοιμασίας όπως και σε όλα τα παιχνίδι. Φυσικά είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, έχει μεγάλη σημασία. Θα του δώσουμε τη σημασία που έχει, δεν θα αλλάξουμε τίποτα, στο πώς προετοιμάζουμε το παιχνίδι σε σχέση με τα υπόλοιπα, είμαστε εδώ πανέτοιμοι για να το κερδίσουμε».

Για το ποιο θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα στο α’ ματς: «Σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ότι καλύτερο για να ξεκινήσεις, ποιο όμως μπορεί να θεωρηθεί ένα θετικό αποτέλεσμα; Μία νίκη ή μία ισοπαλία, ανάλογα με το πώς εξελίσσεται ο αγώνας. Η πρόκριση κρίνεται σε 180′ λεπτά, αλλά δεν μπορείς να σκέφτεσαι και τα 180′ από αυτή τη στιγμή, θα σκεφτούμε πρώτα το πρώτο παιχνίδι. Ανάλογα με το πώς θα πάει θα κριθεί και το αποτέλεσμα και σε κάθε περίπτωση, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε».

Για το αν έχει καταλήξει στα πλάνα του και που θα κριθεί το παιχνίδι: «Αν ήξερα που θα κριθεί ο αγώνας, θα είχαμε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο παιχνίδι, ξέρω όμως ότι είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Έχω ολοκληρώσει τις σκέψεις μου και τα πλάνα μου, φυσικά περιμένοντας και την τελευταία προπόνηση, στην οποία μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Όμως σε γενικές γραμμές, ναι, έχω αποφασίσει τι θα κάνω, καθώς και τι θα κάνω σε περίπτωση που συμβεί κάτι στην προπόνηση. Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε με την ηρεμία, με την οποία έχουμε παίξει στα προηγούμενα παιχνίδια, με την ελπίδα και όλη την επιθυμία να το κερδίσουμε. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με μία πολύ μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έρθουμε με τον φόβο ότι παίζουμε με μία πολύ μεγάλη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να την κερδίσουμε γιατί είμαστε κατώτεροι. Φυσικά πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, αν κάνουμε αυτό το λάθος, δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Σίγουρα, έχουμε έρθει, με όλο τον σεβασμό στον αντίπαλο, για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για τη μονομαχία του με τον Ουνάι Έμερι, που έχει κατακτήσει 4 Europa League, ενώ ο ίδιος 1: «Όντως, το σκορ είναι 4-1 υπέρ του αντίπαλου προπονητή. Εγώ έχω πάρει έναν τίτλο, αλλά είναι φρέσκος, μόλις την προηγούμενη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι μόλις πέρσι είχα την πρώτη μου κατάκτηση στην Ευρώπη, αλλά έχω ”κολλήσει” κι εγώ και μου αρέσουν πάρα πολύ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι κάτι που αρέσει σε όλους, είναι κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό. Όμως, όποιος και να είναι ο προπονητής της ομάδας, αυτοί που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο είναι οι παίκτες. Παίζουν 11vs11, εμείς είμαστε μόνο εδώ για να τους καθοδηγούμε, να τους βοηθάμε, αλλά την πραγματική αξία την έχουν αυτοί που βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε εδώ για να τους δώσουμε τις καλύτερες δυνατές οδηγίες».

Για την αντιμετώπιση του Ουότκινς: «Όντως είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά δεν παίζει μόνο αυτός, παίζουν και άλλοι δέκα πολύ καλοί παίκτες. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε μία ολόκληρη ομάδα και όχι για το πώς θα σταματήσουμε έναν συγκεκριμένο παίκτη, αλλά όλη την 11άδα. Έχουμε αναλύσει τις λεπτομέρειες για όλους, τα δυνατά τους σημεία και σκεφτόμαστε να τους αντιμετωπίσουμε ομαδικά».

Για το αν σκέφτεται να αλλάξει κάτι λόγω της αξίας του αντιπάλου: «Σίγουρα η Άστον Βίλα είναι πάρα πολύ δυνατή, αλλά έχουμε παίξει και με άλλους πολύ καλούς αντιπάλους. Νομίζω ότι όταν μία ομάδα, επειδή παίζει με έναν αντίπαλο από την Πρέμιερ Λιγκ, αλλάζει το στυλ της και αποκτά διαφορετική προσέγγιση, πραγματικά θα γινόμασταν ρεζίλι αν το κάναμε αυτό. Είναι σίγουρο πως ο αντίπαλος θα ήταν πολύ καλύτερος από εμάς και θα το εκμεταλλευόταν πολύ. Επομένως όχι, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το στυλ μας, ούτε τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουμε τα παιχνίδια, θα είμαστε ο εαυτός μας και θέλουμε να είμαστε καλοί όπως πάντα».

Για το πώς μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες από την περσινή του ευρωπαϊκή εμπειρία: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα, απ’ όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για να έχουμε φτάσει εδώ, έχουμε κάνει κάτι σωστά. Ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο και το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι να βελτιωθούμε. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα, να κάνουμε ακριβώς ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε πολύ καλά αυτό που κάνουμε ως τώρα και τότε θα έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε το παιχνίδι ή και να προκριθούμε. Δεν σκεφτόμαστε να αλλάξουμε, δεν έχει σημασία ο αντίπαλος, δεν έχει νόημα, επειδή είναι διαφορετικός ο αντίπαλος, να κάνεις κάτι διαφορετικό. Έχουμε μία πορεία ως τώρα και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα